Contractmanager

Contractmanager

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 28 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij graag de verbindende schakel tussen leveranciers en gebruikers met betrekking tot facilitaire dienstverlening? En ben je iemand met een commerciële instelling die sterk is in het verbinden van stakeholders? Solliciteer dan bij de Vrije Universi...

Functieomschrijving

Contractmanagement speelt een belangrijke rol bij het gehele proces van het tot stand komen van de contracten tot en met het managen van de contractuele afspraken: als lid van het aanbestedingsteam geef je input voor en/of schrijf je mee aan het Programma van Eisen, beoordeel je offertes en formuleer je KPI’s voor het contract; na ondertekening van het contract manage je de gemaakte afspraken, beoordeel je de geleverde kwaliteit, stuur je de leverancier of VU processen bij, zorg je voor correcte administratie en tijdige verlenging of stopzetting van het contract. Dit alles doe je in afstemming en samenwerking met o.a de Contracteigenaar(en) en Realisatie- en Verificatiemanager(s) van FCO. Tevens draag je bij aan het professionaliseren van de afdeling, bijvoorbeeld door risicomanagement te ontwikkelen en het opstellen van SLA’s.

Jouw taken
 • adviseren bij het vertalen van organisatiedoelstellingen naar contractuele afspraken
 • beheren en managen van een pakket contracten (mix aan technische / facilitaire contracten, in overleg af te stemmen)
 • controleren en beoordelen van contractafspraken en de kwaliteit van de dienstverlening en bijsturen / verbeteren waar nodig
 • opstellen van KPI’s en SLA’s
 • periodiek opstellen van rapporten ten aanzien van onder andere de leveranciersprestaties en voortgang van contracten, het opstellen van adviezen voor verlenging/stopzetting van contracten en overige gewenste informatie
 • bijhouden van de eigen contractadministratie, inclusief begroting
 • projectlid bij (Europese) aanbestedingen en o.a. verantwoordelijk voor het (mede)opstellen van programma’s van eisen en beoordelen van offertes
 • fungeren als contactpersoon richting stakeholders en leveranciers voor contractmatige zaken

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde HBO-opleiding (Bedrijfskunde, Facilitair), bij voorkeur aangevuld met een afgeronde CLM opleiding (Cats, Nevi,..)
 • min. 5 jaar ervaring als Contractmanager. Ervaring in een onderwijs omgeving alsook verkoop- en/of inkoopervaring is een pré
 • kennis en ervaring in het opstellen van programma’s van eisen, KPI’s en SLA’s
 • kennis van inkoop en (Europese) aanbestedingsprocessen
 • goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.974 (schaal 11) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 31.000 studenten en werken meer dan 5.000 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Facilitaire Campus Organisatie
De Facilitaire Campus Organisatie (FCO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de moderne stadscampus van de Vrije Universiteit: VU Campus. Wij hebben als missie een gastvrije, inspirerende en duurzame campus te creëren waar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek excelleren en waar medewerkers, studenten, patiënten en gasten zich thuis voelen.

De werkterreinen van FCO zijn zeer divers: nieuwbouw, herhuisvesting, bouwprojecten, aanpassingen in bestaande gebouwen, ontwikkelen en uitvoeren van facilitaire dienstverleningsconcepten. Bij FCO werken ca. 200 enthousiaste en betrokken medewerkers die bijdragen aan een inspirerende omgeving waar werken, leren en ontmoeten centraal staan.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30.4—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO
 • 15575

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you