Afdelingshoofd Education Logistics Services (1,0 fte)

Afdelingshoofd Education Logistics Services (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 30 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Coach en faciliteer je graag collega’s bij hun verdere ontwikkeling? Hou je ook van de dynamiek en de complexiteit van een grote organisatie?

Functieomschrijving

Wij zijn opzoek naar een nieuwe leidinggevende voor de afdeling ‘Education Logistics Services’ (ELS) binnen de IT Services van de Universiteit Utrecht. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de IT-dienstverlening ten behoeve van enkele kritische primaire processen binnen de universiteit. De afdeling levert bijvoorbeeld logistieke IT-diensten in het onderwijs, zoals het studenteninformatiesysteem (Osiris) en roosteringsoftware (TimeEdit). Deze worden door tienduizenden studenten en medewerkers gebruikt. 

In deze functie stuur je een afdeling van veertien gedreven professionals aan, met diverse functies als projectmanager, architect, informatieanalist en functioneel beheerder. 

Wat ga je doen in deze uitdagende rol?
 • Je geeft leiding aan veertien professionals.
 • Je bent hr- en budgetverantwoordelijk.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de IT-diensten van de afdeling.
 • Je waarborgt een stabiele dagelijkse operatie.
 • Je managet veranderingen binnen IT-diensten, o.a. door:
  - een prettige, klantgerichte gesprekspartner te zijn voor faculteiten en centrale ondersteunende diensten;
  - ELS te vertegenwoordigen in stuurgroepen;
  - ketengericht samen te werken met de andere IT-onderdelen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je hebt HBO of academisch werk/denkniveau, maar je bent nog niet uitgeleerd.
 • Je hebt ervaring als leidinggevende.
 • Je bent bekend met standaarden en methoden zoals AGILE, LEAN, BISL en ITIL.
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor die je inzet voor het verbinden en samenwerken met anderen.
 • Je hebt een scherp oog voor hoe het beter kan: elke dag 1% beter dan de vorige.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten. De dienst is gevestigd op het Utrecht Science Park in het Bestuursgebouw niet ver van het historische centrum van Utrecht.

De centrale IT-organisatie (IT Services) bestaat uit 3 clusters. ELS is onderdeel van het cluster Applications, met 4 andere afdelingen. Samen met de afdeling Teaching and Learning Services (TLS) vormt ELS het IT-hart voor het onderwijs. Beide afdelingen werken niet alleen onderling nauw samen, maar ook met al onze faculteiten en de centrale regie-organisatie voor Studentzaken, Onderwijs & Onderzoek. ELS levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het veilig digitaal kunnen samenwerken binnen de Universiteit Utrecht.

Het onderwijs is continu in beweging, waardoor er steeds sprake is van nieuwe uitdagende initiatieven. Om daar beter op in te kunnen spelen, zal de afdeling meer Agile gaan werken. Samen met de afdeling zet je in deze functie de koers uit voor zowel de veranderinitiatieven als de eigen teamontwikkeling.

Specificaties

 • Management
 • 38—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • 1211172

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you