Specialistisch Instrumentatietechnicus (1,0 fte)

Specialistisch Instrumentatietechnicus (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 aug 28 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

NOVA, de Nederlands

Functieomschrijving

NOVA, de Nederlandse Onderzoeksschool Voor Astronomie, is het samenwerkingsverband tussen de sterrenkunde faculteiten van de universiteiten van Amsterdam, Groningen, Leiden en Nijmegen. Al 25 jaar is NOVA betrokken bij astronomisch onderzoek op het hoogste internationale niveau en heeft gedurende deze periode in vele baanbrekende ontdekkingen een sleutelrol gespeeld. Veel van deze ontdekkingen zijn mogelijk gemaakt door ons instrumentatie-programma waarin we twee groepen onderscheiden, de Optical-Infrared en de Sub-mm wavelength instrumentatie groep.

Voor onze Sub-mm instrumentatie groep, gehuisvest op het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen hebben we een vacature voor een Specialistisch Instrumentatietechnicus (1,0 fte)

De NOVA sub-mm instrumentatie groep is wereldleider in de ontwikkeling van gevoelige sub-mm ontvangers voor astronomisch onderzoek en heeft unieke expertise in de serieproductie van ontvangers voor de Atacama Large Millimeter/sub millimeter Telescope Array (ALMA) in Chili. De groep van circa tien medewerkers bestaat uit instrumentatie wetenschappers, ontwerpers, test engineers en technici, en heeft faciliteiten voor de assemblage en het testen ontvangers onder cryogene omstandigheden. De groep is gehuisvest bij - en werkt samen met de Groninger divisie van SRON, Netherlands Institute for Space Research.

Vanwege een nieuw project, de bouw van camera’s voor de Cherenkov Telescope Array (CTA) is er een positie voor een instrumentatietechnicus die gaat helpen bij de assemblage en het testen van de ontvangers. Dit werk zal vooral plaats vinden in het sub-mm instrumentatie lab op het Kapteyn Instituut in Groningen, maar incidenteel kan het voorkomen dat er korte werkzaamheden zijn op sterrenwachten in Chili of elders.
Het assemblage werk omvat de montage van zowel mechanische als elektronische onderdelen, met precisie gereedschap in een schone omgeving, tot een werkend instrument. Het testen gebeurt met eerder ontwikkelde computer scripts.

De taken van de technicus:

- assisteren bij de inkomende inspectie van bestelde onderdelen
- assemblage en integratie van mechanische en elektronische componenten
- assisteren bij het testen van complexe vacuüm en cryogene instrumentatie
- documentatie bijhouden van assemblage en testrapporten
- participeren in het design en de ontwikkeling van instrumentatie
- onderhoud van testapparatuur
- assisteren van research medewerkers in hun onderzoek.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- een technische opleiding op mbo-niveau, elektronica of mechatronica, instrumentmaker (aan de LIS of een vergelijkbare opleiding)
- teamspeler, soepelheid om overlappende werkzaamheden te doen in dit kleine team
- vaardigheid om te werken met Engelse procedures en handleidingen
- soepel kunnen werken in een internationaal team, goede communicatieve vaardigheden (in het Nederlands en in het Engels)
- vaardigheid om zelfstandig te werken, initiatief te nemen.

Aanvullende competenties:

- ervaring met vacuüm en/of cryogene opstellingen is een pre
- ervaring met gevoelige (low-noise) elektronica is een pre
- ervaring in programmeren (Python of/en C) is een pre.

Om succesvol te zijn in de instrumentatiegroep zijn je persoonlijke eigenschappen en werkhouding minstens zo belangrijk als opleiding en ervaring. De eigenschappen om precies en systematisch te werken zijn onontbeerlijk. Geconcentreerd en gefocust werken aan gecompliceerde technische taken, vaak met behulp van microscopie, ‘gepriegel’- moet je liggen. Je moet bereid zijn om te leren: de benodigde ‘skills’ zal je al doende leren. Als je plezier hebt in het bouwen van uiterst nauwkeurige instrumentatie met daarnaast een oneindige bron van theoretische en praktische kennis om je in te verdiepen is dit een prachtige baan!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van kennis en ervaring een salaris van maximaal € 4.103,- bruto per maand (schaal 8) bij volledige werktijd. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel: technicus O&O- gebonden – profiel V
- in aanvulling op het salaris; 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering over het jaarlijkse bruto inkomen
- een fulltime (1,0 fte) aanstelling voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij het Kapteyn Instituut, Rijksuniversiteit Groningen.

Verdere details over de arbeidsvoorwaarden vind je hier: https://www.rug.nl/about-ug/

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €4103 per maand
  • Universitair
  • V23.0525

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you