Analist Celtherapie - Laboratorium voor Hematologie

Analist Celtherapie - Laboratorium voor Hematologie

Geplaatst Deadline Locatie
15 aug 15 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde analist om in teamverband celbewerkingen voor zowel klinische toepassing, als ook voor translationeel onderzoek, op te zetten en uit te voeren bij de Celtherapie faciliteit. Wil jij bijdragen aan de behandeling van kanker? Kom dan ons team versterken!

Als analist bewerk je stamceltransplantaten en celtherapieproducten van patiënten of donoren bij de Celtherapie unit van het Laboratorium voor Hematologie, afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het Radboudumc. Deze producten zijn bedoeld voor patiëntenzorg en klinisch onderzoek binnen het Radboudumc, en voor externe opdrachtgevers.

Je werkt volgens vaste protocollen en optimaliseert deze volgens JACIE-eisen. Je richt je op de bewerking van autologe en allogene stamceltransplantaten en celtherapieproducten voor patiënten met hematologische maligniteiten. Dit omvat ophalen van aferese producten, cryopreservatie van stamceltransplantaten, CliniMACS-selectieprocedures van stam- en afweercellen, bereiding van ontdooide celtherapieproducten voor infusie, en bereiding en bezorgen van deze therapieproducten voor distributie. Oftewel, het volledige plaatje celtherapie binnen de keten van Hematologie.

Daarnaast ben je ook betrokken bij de ontwikkeling en productie van Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP’s) volgens de GMP-eisen. Hierbij richt je je op nieuwe T en NK celtherapieën voor de behandeling van kanker. Hierbij worden T of NK cellen geïsoleerd en gekweekt vanuit bloed en/of stamcellen en eventueel genetisch gemodificeerd in onze cleanroom faciliteit.

Naast bewerkingsactiviteiten voer je kwaliteitscontroletesten uit, beheer je de voorraad van materialen, rapporteer je bewerkingsgegevens, monitor je de cleanroom, onderhoud je diverse apparatuur en schrijf je kwaliteitsdocumenten. Binnen je takenpakket valt ook het bijdragen aan ons celtherapie onderzoek.

Wij bieden een stimulerende werkomgeving binnen een team enthousiaste analisten, niet-klinische en klinische zorgprofessionals. De academische omgeving zorgt voor veel afwisseling in je werkzaamheden, waarbij interactie en communicatie met betrokkenen van de overige units van Laboratorium voor Hematologie, en afdelingen binnen het Radboudumc (o.a. de aferesekamer, verpleegafdelingen, en apotheek) bij je werkzaamheden horen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste gediplomeerde hlo analist met bij voorkeur kennis en praktische ervaring inzake celtherapie bereidingen in een cleanroom.

Onze ideale kandidaat:
 • Heeft ervaring op het gebied van Celtherapie bereidingen, met kennis van de ISO, JACIE en/of GMP.
 • Heeft ervaring met celkweek en flowcytometrie.
 • Is enthousiast, proactief, klantgericht, accuraat, deskundig en flexibel.
 • Heeft affiniteit met documentatie die verband houdt met celtherapie bereidingen.
 • Is in staat om de werkwijze, het verloop, en de resultaten van analyses vast te leggen.
 • Signaleert afwijkingen en/of problemen, en draagt op deze manier bij aan de kwaliteit.
 • Kan opdrachten uitvoeren in het kader van ontwikkeling van methoden en technieken.
 • Kan zelfstandig functioneren, maar werkt ook graag met anderen samen.
 • Beschikt ook over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

De inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Laboratorium voor Hematologie, een specialistisch laboratorium van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde, verricht en ondersteunt klinische patiëntenzorgtaken en -onderzoek op het gebied van de immunologische en moleculaire hemato-oncologie en trombose en hemostase.

De unit Celtherapie voert celtherapiebereidingen uit voor stamceltransplantatie en immunotherapie van patiënten met kwaadaardige aandoeningen. Daarnaast verricht de unit Celtherapie in samenwerking met de afdelingen Hematologie, Gynaecologie en Medische Oncologie wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van cellulaire immunotherapie ontwikkeling tegen kanker. Het onderzoek is ingebed in het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS) en het research thema Cancer development and Immune Defense.

De Celtherapie unit is JACIE geaccrediteerd en heeft toegang tot verschillende cleanrooms die geschikt zijn voor de bewerking van stamceltransplantaten en productie van geavanceerde cellulaire therapieproducten onder GMP-kwaliteitsborging.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • €2422—€3280 per maand
 • HBO
 • 138761-P1296835-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you