Docent Klinische psychologie

Docent Klinische psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 24 sep Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent die wil bijdragen aan ons onderwijs op het gebied van Klinische psychologie. Hierbij verricht je werkzaamheden in het kader van ons onderwijs. Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van cursussen in de bachelor- en masteropleiding. De cursussen richten zich op klinische psychologie (gesprekstechnieken, diagnostiek en behandeling) met name bij volwassenen en ouderen. Je zult gespreks- en/of diagnostiekpractica geven op één van de studiecentra in het land (regio Rotterdam en Amsterdam). Het beoordelen van verslagen en opdrachten behoort ook tot jouw werkzaamheden. Je begeleidt studenten bij hun (diagnostiek)stage. Indien nodig zal je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (nieuwe) cursussen binnen de klinische psychologie. Dit geef je vorm in een digitale leeromgeving. Tevens draag je samen met het team zorg voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen en signaleer je verbetermogelijkheden.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Eisen

 • Je hebt een masteropleiding Psychologie afgerond (bij voorkeur Klinische psychologie) of een aanverwante masteropleiding.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van onderwijs.
 • Je bent een gemotiveerd, enthousiast en daadkrachtig persoon die in staat is zowel zelfstandig als in groepsverband te werken.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je bent resultaatgericht met een proactieve instelling.
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de psychologische praktijk en ben je in het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) en/of ben je in het bezit van een registratie als GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch (neuro)psycholoog.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs of bent bereid om deze te behalen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 jaar.

Salaris
Het salaris wordt afhankelijk van opleiding, ervaring en resultaten vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 of schaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats
Standplaats is woonplaats.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Levenslooppsychologie, Klinische psychologie en Klinische kinder- en jeugdpsychologie. Tevens maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era.’

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 19 uur per week
 • €3226—€5929 per maand
 • Universitair
 • FAC/PSY/23098

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you