Hoogleraar Participatie in de Zorg

Hoogleraar Participatie in de Zorg

Geplaatst Deadline Locatie
28 aug 23 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Herken je je in onze missie om participatie, inclusie en diversiteit in de zorg te vergroten en ben je klaar voor een hoogleraarpositie?

Functieomschrijving

De leerstoel ‘Participatie in de zorg’ richt zich op een breed scala aan vraagstukken die patiënt- en cliëntparticipatie betreffen alsmede vraagstukken rondom inclusie en diversiteit. De leerstoel is ingebed bij de sectie participatie en diversiteit van de afdeling Ethiek, Recht en Humaniora en richt zich in het bijzonder op onderzoeksmethodieken en theoretische perspectieven waarin participatie en inclusie uitgangspunt zijn. Onderzoek vanuit een intersectionaliteitsperspectief en het (verder) ontwikkelen van de PAR principes zijn hier voorbeelden van. De sectie is medeverantwoordelijk voor het Centrum voor cliëntervaringen, biedt via de School for Participation trainingen in participatief onderzoek aan en verzorgt methodologische trainingen voor onderzoekers op het gebied van kwalitatief onderzoek en op het gebied van intersectionaliteit in (gezondheids-)zorgonderzoek.

De missie van de leerstoel is bijdragen aan de verdere ontwikkeling en innovatie van participatieve en inclusieve onderzoeksmethodieken, het stimuleren van een meer inclusieve benadering binnen gezondheidszorgonderzoek, en ambassadeurschap binnen Amsterdam UMC met betrekking tot patiënt- en clientparticipatie in onderzoek, onderwijs en dienstverlening.

Je bent als hoogleraar Participatie in de zorg voorzitter van de sectie participatie en diversiteit. In deze rol geef je inhoudelijk leiding aan de medewerkers in de sectie en sturing aan huidig en nieuw onderzoek, met in het bijzonder aandacht voor ontwikkeling van onderzoek(smethoden) in het vakgebied. Je zoekt verbinding in interdisciplinaire onderzoekssamenwerking en jee hebt visie op de ontwikkeling van onderzoekslijnen en mogelijke valorisatie van afgeronde projecten. Je hebt ook visie op onderwijs en onderwijsontwikkeling passend bij de expertise van de sectie. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering m.b.t. medewerkers in je sectie en geeft hierbij uitvoering aan het personeelsbeleid. Tot slot maak je als sectievoorzitter deel uit van het managementteam van de afdeling en denkactief mee over de ontwikkeling van de afdeling Ethiek Recht en Humaniora binnen Amsterdam UMC.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

 • Ruime ervaring in het domein van participatie en/of diversiteitsonderzoek, onder andere aantoonbaar door publicaties, een eigen onderzoekslijn en ervaring in de begeleiding van promovendi, onderzoekers en docenten.
 • Visie op de (door)ontwikkeling van onderzoek(smethoden) in het domein van participatie en diversiteit in de zorg.
 • Ruime ervaring met en visie op het gebied van onderwijs en onderwijsontwikkeling.
 • De hoogleraar expliciteert vanuit een kritisch theoretische, intersectionele- en situationele lens de ervaringskennis en behoeften van de mensen om wie het gaat en brengt deze in dialoog met maatschappelijke ontwikkelingen, professionele kennis, huidige en gewenste beleid en inrichting van het (e-)zorglandschap.
 • Aantoonbare prestaties in het werven van externe middelen.
 • Aantoonbare leiderschapskwaliteiten, met een duidelijke visie hoe je medewerkers (bege)leidt, (ver)bindt en samenwerking stimuleert
 • Goede presentatie- en communicatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een professioneel uitdagende positie in een relevant werkveld met betrokken collega’s.
 • Een fulltime arbeidsovereenkomst (36 u/w).
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • Inschaling in salarisschaal 16: € 7.377 tot € 9.718 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast ontvang je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
 • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
 • Een actieve personeelsvereniging die leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseert.

Werkgever

Amsterdam UMC

De hoogleraar ‘Participatie in de zorg’ wordt aangesteld bij de afdeling Ethiek, Recht en Humaniora van het Amsterdam UMC. De afdeling Ethiek, recht en humaniora is, binnen de divisie Eerstelijnszorg, Public Health en Methodologie, een afdeling die gericht is op reflecties op wetenschap en gezondheid(szorg). Dat doen we in vier verschillende secties, te weten klinische ethiek support & integriteit, ethiek van zorg, gezondheidsrecht en participatie & diversiteit. De afdeling heeft ongeveer 75 medewerkers, die onderwijs geven, onderzoek doen en aan valorisatie doen. Betrokkenheid en enthousiasme voor wat we doen kenmerkt de medewerkers op de afdeling. Er wordt in teamverband gewerkt, zowel in onderwijs als in onderzoek. Daarnaast is er Xendens, het expertisecentrum van waaruit we binnen de afdeling een aanbod doen in o.a. trainingen moreel beraad en PAR trainingen. Je zult in deze functie nauw samenwerken met de mensen die Xendens leiden. Vanuit de afdeling bieden we verschillende trainingen aan doelgroepen anders dan studenten, namelijk via moreel beraad (vaak aan externe partijen), PhD cursus Research Integrity voor alle PhD’s van Amsterdam UMC en via de PAR training van de School for Participation.

Specificaties

 • Hoogleraar
 • max. 36 uur per week
 • €7377—€9718 per maand
 • Gepromoveerd
 • 9254

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you