Registrator Facultaire Collecties

Registrator Facultaire Collecties

Geplaatst Deadline Locatie
30 aug 1 okt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Team Academic Heritage zoekt een enthousiaste, proactieve registrator voor het inventariseren en registeren van verschillende facultaire (erfgoed)collecties van TU Delft.

Functieomschrijving

De TU Delft bezit rijke en gevarieerde historische collecties die de ontwikkeling van de universiteit, het technisch onderzoek en het onderwijs weerspiegelen. Een deel hiervan wordt centraal beheerd door de TU Delft Library, maar een groot deel ligt bij de verschillende faculteiten. Ze beslaan de hele breedte van de universiteit, van maquette tot satelliet en van kristalmodel tot telefooncentrale.

De Library is het Programma Maatwerk Facultaire Collecties gestart om de faculteiten te ondersteunen bij het professionaliseren van het beheer en gebruik van deze collecties. Tot de programmadoelen behoren beschreven en ontsloten collecties met een collectieprofiel, facultair beleid, selectie en waardering, beleggen van verantwoordelijkheden, ingerichte processen en het stimuleren van het gebruik van de collecties in onderwijs, onderzoek en presentatie. Enkele projecten zijn al van start gegaan. Zo worden deelcollecties van de studieverzameling van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) op dit moment beschreven en onderzocht voor waardering volgens de Museale Weegschaal.

Voor het inventariseren en registreren van verschillende facultaire collecties, en het inrichten van processen voor o.a. waardering en verwerving zoeken wij een extra registrator. Je wordt onderdeel van het programmateam Maatwerk Facultaire Collecties en het team Academisch Erfgoed van de TU Delft Library. Als eerste projecten sluit je aan bij het bovengenoemde beschrijven van de studieverzameling EWI en ga je collecties inventariseren bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaart. Bij deze laatste controleer je de oude, onvolledige inventarislijst en vul je deze aan ter voorbereiding op selectie en waardering. Daarnaast ondersteun je de projectleider bij het ontsluiten van de collectie voor universitair onderwijs.

Naast een registrator zoeken we op dit moment binnen het programma ook nog een projectleider en een data-conservator.

Wat ga je doen:

 • Je helpt mee met het professionaliseren van het beheer en gebruik van de facultaire collecties van de TU Delft
 • Je gaat zelfstandig aan de slag met het inventariseren en registreren van zeer verschillende historische en hedendaagse objecten, van stofzuiger tot vliegtuigvleugel, van elektronenmicroscoop tot tekening.
 • Je ondersteunt vrijwilligers, collectiebeheerders en projectleiders, achterhaalt informatie en maakt het mogelijk dat de collecties gewaardeerd worden.
 • Je doet voorstellen voor het inrichten van nieuwe processen zoals verwerving, registratie, bruiklenen en gebruik in onderwijs en onderzoek.
 • Je werkt in een niet-museale omgeving met studieverzamelingen én erfgoedcollecties, en je kan een goede balans vinden tussen museale standaarden en haalbaarheid.     

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Wat kan je:

 • Je kan nauwkeurig en zelfstandig werken.
 • Je kan orde scheppen in chaos en ziet welke informatie en processen (beter) georganiseerd moeten worden.
 • Je kan goed samenwerken met zeer verschillende mensen.
 • Je hebt een erfgoedopleiding gedaan of het equivalent hiervan in cursussen.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het registreren van erfgoedobjecten en je bent bekend met museale standaarden voor registratie en processen, zoals Spectrum en de Museumnorm.
 • Je hebt affiniteit met technisch wetenschappelijk erfgoed.
 • Ervaring met projectmatig werken is een pré.
 • Ervaring met erfgoed in een niet-museale omgeving is een pré.

Wat bieden wij:

 • Interessante verzamelingen en verhalen in een inspirerende omgeving met bevlogen specialisten van allerlei vakgebieden en nationaliteiten.
 • Een uitdagende functie in een enthousiast en groeiend team van erfgoedspecialisten. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 7 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €2.693,-  en een maximum van €3.636,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, een fysieke en virtuele ontmoetingsplek. De Library helpt bij het vinden van waardevolle kennis die nodig is voor onderwijs en onderzoek, en bij het publiceren en bewaren van de gegenereerde kennis van de TU Delft. We vinden het belangrijk dat kennis gemakkelijk toegankelijk is en vrij beschikbaar is voor iedereen. Zo kan kennis vrijelijk gaan stromen en de kennis van de TU Delft van waarde worden voor anderen. In de Library kan iedereen ook altijd terecht om in alle rust te studeren. Dit past bij onze inclusieve organisatie. De Library heeft drie strategische thema’s gekozen als leidraad voor haar dagelijkse werkzaamheden. 1) Open Science. We hebben een belangrijke bijdrage in het TU Delft brede strategische programma “Open Science – Research and Education in the Open Era”. 2) Zichtbaarheid en impact. Met onze expertise en tools op het gebied van research datamanagement, research intelligence en publiceren, vergroten we de vindbaarheid, zichtbaarheid en impact van TU Delft-kennis. 3) Inspirerende leer- en werkomgeving. Door middel van een prikkelende programmering laten we zien hoe vrij beschikbare en betrouwbare kennis het leven rijker maakt. Daarmee is de Library een plek waar je nieuwe ideeën en inzichten vindt. 

https://www.tudelft.nl/library/

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • MBO+
 • TUD04346

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you