AIOS Medische Microbiologie

AIOS Medische Microbiologie

Geplaatst Deadline Locatie
5 sep 2 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor de preventie, geïntegreerde diagnostiek en therapie van infectieziekten? Wil je betrokken zijn bij klinische besprekingen, consulten in het ziekenhuis, laboratoriummanagement, kwaliteitsprojecten, onderwijs én onderzoek? Solliciteer dan als onze nieuwe aios Medische Microbiologie!

Als aios Medische microbiologie word je opgeleid tot arts-microbioloog. Bij de opleiding ligt de nadruk op de preventie, geïntegreerde diagnostiek en therapie van infectieziekten. Er is een sterke betrokkenheid van de afdeling medische microbiologie bij klinische besprekingen en consulten in het ziekenhuis. Bovendien word je betrokken bij laboratoriummanagement, kwaliteitsprojecten, onderwijs en onderzoek dat op de afdeling plaatsvindt.

Je wordt opgeleid volgens het RGS kaderbesluit en ondersteunt de medische patiëntenzorg. In de loop van de opleiding zal je in toenemende mate zelfstandig diagnostisch onderzoek en consulten uitvoeren, taken uitvoeren op het gebied van laboratoriummanagement en kwaliteit en participeren in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

De duur van de opleiding bedraagt maximaal 5 jaar en is ingedeeld in verschillende stages op de verschillende deelgebieden van de Medische Microbiologie. Meerdere stages worden ingevuld door de afdeling Medische Microbiologie in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen of in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Wegens uitbreiding in onze opleidingscapaciteit zijn in 2024 drie opleidingsplaatsen beschikbaar.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Jij bent een BIG-geregistreerde basisarts met een passie voor geneeskunde en een bijzondere affiniteit voor de medische microbiologie. Daarnaast strekt klinische ervaring tot de aanbeveling.

Als aios Medische Microbiologie ben je voorbereid om je rol met integriteit, toewijding en professionaliteit te gaan vervullen. Wat jou hiervoor onderscheidt, zijn bijvoorbeeld de competenties klant- en kwaliteitsgerichtheid en stressbestendigheid. Daarnaast ben je iemand die samenwerken ziet als toegevoegde waarde, je wil graag samen tot de beste resultaten komen. Ook ben je iemand die goed is in zelfmanagement, je organiseert je werk efficiënt en kan effectief te werk gaan door prioriteiten te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van de opleiding, maximaal 5 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.026 en € 5.544 (schaal 11A) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je aanvullende zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief. Ze bieden veel extra’s om vitaal en gezond te blijven, zoals een preventiebudget, workshops en apps.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Medische Microbiologie voert voor de patiëntenzorg de laboratoriumdiagnostiek en consultatie van infectieziekten uit, in al haar facetten (bacteriologie, virologie, serologie, mycologie, parasitologie, moleculaire diagnostiek en infectiepreventie). Daarnaast worden adviserende en consultatieve taken verricht. Het wetenschappelijk onderzoek is zowel translationeel als fundamenteel. De taken van de afdeling omvatten patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en onderzoek.

Medische Microbiologie is nationaal en internationaal zeer actief op diverse onderzoeksgebieden. Tevens maakt het laboratorium deel uit van een aantal NFU expertise centra waaronder die voor mycologie en mycobacteriën. Verder is de afdeling actief op het gebied van sequentie analyse van micro-organismen, sneldiagnostiek, en vernieuwing van zorgprocessen (bijvoorbeeld antimicrobial stewardship en infectiepreventie). De afdeling participeert in facultair onderwijs aan studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen en tandheelkunde. Er is een opleiding tot arts-microbioloog en tot medisch moleculair microbioloog.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

Specificaties

 • Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid
 • max. 46 uur per week
 • €4026—€5544 per maand
 • Universitair
 • 187943-P1310116-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you