Hoofd Bedrijfsvoering DANS

Hoofd Bedrijfsvoering DANS

Geplaatst Deadline Locatie
5 sep 24 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Hoofd Bedrijfsvoering van het Instituut DANS zorg je voor de optimale inzet en beheer van financiële, personele en materiële middelen. Je hebt een belangrijke rol in de strategische organisatorische ontwikkeling waar DANS op dit moment voor staat. Je opereert op strategisch en tactisch niveau. Je maakt deel uit van het managementteam van DANS en bent een cruciale gesprekspartner voor de instituutsdirecteur en je collega’s binnen het MT. Je rapporteert aan de directeur van DANS.

Je geeft op coachende en verbindende wijze direct leiding aan de collega’s binnen de Business Unit op de terreinen HR, Financiën, ICT Office Support, het secretariaat (waaronder facilities) en de Legal en Security & Compliance Officers, in totaal ca. 11 FTE.

Je vertegenwoordigt DANS op het terrein van bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling binnen de KNAW. Je zet je actief in voor groei van samenwerking op het terrein van de bedrijfsvoering binnen het KNAW-netwerk. Je neemt deel aan diverse KNAW brede werk- en stuurgroepen. Je stelt managementrapportages en begrotingen op in voorbereiding voor de bestuurlijke overleggen tussen het Instituut en KNAW en NWO.

Tevens zorg je voor voldoende draagvlak en een goede implementatie van beleid en initiatieven vanuit de KNAW binnen DANS. Daarbij denken we onder andere aan het stimuleren van diversiteit en inclusie, vitaliteit en leiderschapsontwikkeling.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee
 • Bewezen kennis van en aantoonbare ervaring op het gebied van bedrijfsvoering. Je weet de hoofdlijnen van het beleid te vertalen naar sturing en beheer
 • Aantoonbare ervaring en kwaliteiten als leidinggevende, bij voorkeur in een wetenschappelijke of onderzoeksomgeving
 • Ervaring met verandermanagement in een complexe bestuurlijke omgeving en extern gefinancierde projecten
 • Relevante competenties waaronder: organisatiesensitiviteit, strategisch en analytisch denkvermogen, relativeringsvermogen en verbindend leiderschap
 • Kennis en ervaring op het gebied van financiële sturing en planning & control cycli
 • Academisch werk- en denkniveau in een relevante afgeronde academische opleiding (zoals bestuurskunde, economie, bedrijfskunde, of rechten)
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels

Wij zoeken een proactieve verandermanager die mensen weet te inspireren en verbinden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €6.002,- en maximaal €7.305,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 13 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

We bieden je een dienstverband voor 32-38 uur per week, in eerste instantie voor één jaar, met- bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

DANS

Over DANS
DANS is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. We helpen onderzoekers hun data beschikbaar te maken voor hergebruik. Zo kunnen wetenschappers de data inzetten voor nieuw onderzoek en is gepubliceerd onderzoek controleerbaar en herhaalbaar. Met meer dan 280.000 datasets en ruim vijftig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande repositories van Europa. DANS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoeker (NWO).

Werken bij DANS is werken in een informele en internationale omgeving waar collega's met diverse achtergronden samenwerken aan het bereiken van de doelen en waar mensen het vertrouwen en de ruimte krijgen hun functie in te vullen en zich te ontwikkelen.
Intern hanteren we dezelfde principes als bij de dienstverlening: we zijn toegankelijk, betrouwbaar en vernieuwend.

Afdeling

Bedrijfsvoering

De Business Unit bestaat uit HR, Financiën, ICT Office Support, het secretariaat (waaronder facilities) en de Legal en Security & Compliance Officers, in totaal ca. 11 FTE.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Economie
 • 32—38 uur per week
 • €6002—€7305 per maand
 • Universitair
 • 1791

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you