Datamanager Reumatologie

Datamanager Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
5 sep 1 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een enthousiaste datamanager die graag wil innoveren en mee wil bouwen aan het wetenschappelijk onderzoek van onze afdeling Reumatologie. Het zwaartepunt van deze functie ligt bij het onderhouden, verbeteren en vormgeven van onderzoeksdatabases ten behoeve van de langlopende cohorten. Kom jij ons ambitieuze team versterken?

Ten behoeve van deze onderzoekslijnen onderhoudt de afdeling meerdere langlopende cohorten, vooral met betrekking tot de systeemziekte Systemische Sclerose, waarin alle patiënten die de (poli)kliniek bezoeken en aan de inclusiecriteria voldoen worden gevraagd te participeren. De afdeling is erg actief in investigator initiated research en participeert in sponsor initiated geneesmiddelentrials.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Onderhouden en controleren van de inhoud van de databases, fouten signaleren en je kan data-queries aanmaken en herstelwerkzaamheden uitvoeren.
 • Op verzoek van onderzoekers nieuwe (deel) databases ontwikkelen.
 • Op verzoek van de onderzoeker data-extracties uitvoeren.
 • Studenten die een bijdrage leveren aan het invoeren van informatie in databases functioneel aansturen en de procesvoortgang van data-invoer bewaken.
 • De consequenties onderzoeken voor de databases bij het upgraden van nieuwe systeemversies en/of modellen.
 • De database architectuur afstemmen op geldende procedures en bewaartermijnen.
 • Handleidingen en gebruikersinstructies opstellen en deze beheren.
 • Adviseren over mogelijke nieuwe databases, ontwikkelingsmogelijkheden en verbeteringen van bestaande databases.
 • Een bijdrage leveren aan onderzoeksprotocollen, voor zover het de verwerking van data in databases betreft.
 • Een bijdrage leveren aan het beleid betreffende het gebruik en beheer van databases.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een datamanager die vanuit zijn/haar eigen expertise ondersteunend en dienstverlenend is naar onderzoekers. Je hebt een voorliefde voor complexiteit, bent creatief en hebt affiniteit met medisch wetenschappelijk onderzoek. Trefwoorden die bij jou passen zijn: nauwkeurig, flexibel, oplossingsgericht, verbindend en servicegericht.

Daarnaast heb je:
 • Een afgeronde opleiding biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar.
 • Aantoonbare ervaring met het beheer van Castor databases.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je aanvullende zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief. Ze bieden veel extra’s om vitaal en gezond te blijven, zoals een preventiebudget, workshops en apps.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Reumatologie is onderdeel van het Radboudumc. Onze missie is: ‘to have a significant impact on healthcare’. Dit willen we verwezenlijken met: Aantoonbaar onderscheidende kwaliteit, persoonsgerichte zorg, doelmatigheid en duurzame netwerken. Als academisch centrum heeft het Radboudumc een belangrijke maatschappelijke functie in het vergroten van onze kennis over gezondheid en ziekte en het ontwikkelen van innovaties in de zorg door wetenschappelijk onderzoek.

De afdeling Reumatologie van het Radboudumc heeft een belangrijke topreferente positie voor patiënten met complexe systemische auto-immuunzieken. Daarnaast levert de afdeling algemeen reumatologische zorg aan patiënten met complexe comorbiditeit die daarvoor onder behandeling zijn bij één of meer andere medisch specialisten in het Radboudumc. De afdeling Reumatologie heeft een eigen laboratorium Experimentele Reumatologie waar naast artrose onderzoek (geleid door prof Peter van der Kraan) ook veel basaal onderzoek wordt gedaan bij reumatische ziekten.

De afdeling heeft als research speerpunten: Systeemziekten, Sekseverschillen bij reumatische ziekten en Spondylartritis, zowel in klinisch, translationeel en basaal onderzoek.

De afdeling werkt op de domeinen onderzoek, patiëntenzorg en opleiding actief samen met de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. Dit zorgt voor een breed perspectief en een dynamische werkomgeving.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • max. 19 uur per week
 • €3230—€5088 per maand
 • Universitair
 • 187946-P1310254-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you