Programmacoordinator Toegepaste en Technische Wetenschappen

Programmacoordinator Toegepaste en Technische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
5 sep 11 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Programmacoördinator heb je een belangrijke rol in het beoordelingsproces waarmee NWO de beste onderzoeksvoorstellen selecteert om te financieren. Spreekt je dat aan, solliciteer dan nu.

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor de wetenschap? Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van het wetenschappelijk onderzoek en de impact daarvan op de maatschappij? NWO is dé nationale wetenschapsfinancier en vervult als verbinder een brugfunctie tussen onderzoek en samenleving. Als Programmacoördinator heb je een belangrijke rol in het beoordelingsproces waarmee NWO de beste onderzoeksvoorstellen selecteert om te financieren. Je onderhoudt contacten met het wetenschappelijke veld en andere partijen, organiseert bijeenkomsten en draagt bij aan beleidsontwikkeling. Kortom, een divers takenpakket. Geen dag is hetzelfde.

In de praktijk betekent het dat je:
 • samen met je collega’s de financieringsinstrumenten zó inricht dat die onderzoekers uitdagen om tot vernieuwende onderzoeksvoorstellen te komen;
 • als secretaris het proces van de beoordeling van onderzoeksvoorstellen binnen de financieringsinstrumenten begeleidt, inclusief het zoeken naar experts voor deze beoordeling;
 • lopende onderzoeksprojecten begeleidt, waarbij je het behalen van wetenschappelijke, commerciële en maatschappelijke doelstellingen stimuleert door het organiseren van bijeenkomsten waar de wetenschappelijk onderzoekers en de betrokken organisaties elkaar ontmoeten. Daar stimuleer je kennisoverdracht van de resultaten om uiteindelijk impact te bereiken met het onderzoek;
 • bijdraagt aan activiteiten om partijen te verbinden en samenwerking te stimuleren, bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten of workshops;
 • bijdraagt aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van wetenschapsbeleid, zoals internationalisering, erkennen & waarderen, open science of diversiteit & inclusie;
 • samen met collega’s uit het veld bijdraagt aan de ontwikkeling van de toegepaste en technische wetenschappen.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je wordt enthousiast van technologische innovatieprojecten en hebt de ambitie om de vertaalslag te maken van onderzoek naar toepassing. Je krijgt een “eigen” werkpakket waarmee je zelfstandig aan de slag kunt en regelmatig werk je in teamverband, daarom is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Je hebt aandacht voor en inzicht in formele en informele verhoudingen, posities en belangen binnen en buiten de organisatie, en kunt daar adequaat op inspelen. Je onderhoudt gemakkelijk contacten en werkt samen, zowel in de wetenschap als met bedrijven en maatschappelijke instellingen. Verder heb je geen probleem met deadlines, werk je ook onder tijdsdruk nauwkeurig en houd je het resultaat van je werk voor ogen. Je kunt goed communiceren in zowel Nederlands als Engels; Nederlands is de voertaal binnen NWO.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan waarbij je samenwerkt met betrokken en gemotiveerde collega’s, met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, in beginsel na een jaar gevold door een vast dienstverband bij goed functioneren. Je salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 3.170,- en € 5.870 bruto per maand (schaal 10 of 11, CAO Onderzoeksinstellingen). Let op: herken je je in het profiel maar heb je vragen over de passendheid van het salaris voor jou persoonlijk, neem dan contact op met een van de onder de vacature genoemde medewerkers.

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO-Domeinenorganisatie investeert jaarlijks bijna een miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 800 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. De kernwaarden van NWO zijn betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Afdeling

Binnen het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) werken we mensgericht, denken we in oplossingen en hebben we hart voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We vertalen complexe uitdagingen naar concrete aanvragen voor onderzoeksvoorstellen en werken hard om elke aanvraag een zorgvuldige, objectieve en eerlijke beoordeling te geven. Wij helpen en begeleiden onderzoekers in het samenwerken met publieke en private partijen. Dit doen we voor elk project dat door ons wordt gefinancierd, met als doel het technisch-wetenschappelijk onderzoek te bevorderen en de maatschappelijk impact van dat onderzoek te vergroten. Wij verbinden mensen met elkaar en vertalen waar nodig, om verschillen in achtergrond, jargon en expertise te overbruggen. Samen met zo’n 85 collega’s zorgen we op deze manier voor de besteding en begeleiding van 120 miljoen euro per jaar aan wetenschappelijk onderzoek. TTW is gevestigd in Utrecht, en door de invoering van hybride werken kun je ook een deel van je tijd vanuit huis werken. We hebben een open en informele sfeer, zijn betrokken, actief en voelen ons verbonden met ons werk.

NWO-domein TTW is georganiseerd in verschillende afdelingen met eigen thema’s. De afdeling Technologie voor Mens en Gezondheid financiert en begeleidt projecten op het gebied van onder andere (bio)medische technologie, regeneratieve en technische geneeskunde. De afdeling Technologie voor Mens en Leefomgeving houdt zich bezig met alles op het gebied van delta- en watertechnologie, landbouwtechnologie, voedingsmiddelentechnologie en toegepaste biologie. De afdeling Hightech Systemen heeft projecten die te maken hebben met robotica, fotonica, nanotechnologie en meer. De afdeling Energie en Slimme Materialen houdt zich voornamelijk bezig met de onderwerpen in de energietransitie, circulaire economie en mobiliteit maar ook toegepaste chemie, geavanceerde materialen en maritieme technologie.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 32—38 uur per week
 • €3170—€5870 per maand
 • Universitair
 • 4282

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you