Juridisch Adviseur Valorisatie

Juridisch Adviseur Valorisatie

Geplaatst Deadline Locatie
8 sep 1 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Lijkt het je leuk om binnen een gemotiveerde groep collega-juristen te adviseren op juridische vraagstukken in het veld van hoogwaardig onderzoek? En heb je affiniteit met Intellectueel Eigendomsrecht? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze functie. Wie weet ben jij binnenkort de aanvulling op ons team!

Als juridisch adviseur bij Valorisatie ben je verantwoordelijk voor het opstellen en beoordelen van onderzoeksgerelateerde overeenkomsten en adviseer je onderzoekers over de juridische aspecten van hun projecten, zoals geheimhouding, privacy en de beschermbaarheid van onderzoeksresultaten. Verder onderhandel je in samenwerking met andere juristen, business developers en subsidie-adviseurs over complexere contracten zoals licentie-overeenkomsten en consortiumovereenkomsten. Je bent een aanspreekpunt voor onderzoekers, afdelingshoofden en projectleiders. Ongeveer 90% van dit werk is in het Engels.

Je maakt deel uit van een juridisch team bestaande uit 7 juristen, een paralegal en secretariële ondersteuning, die samen jaarlijks meer dan 2.000 onderzoeksgerelateerde contracten behandelen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een afgeronde studie in het Nederlands burgerlijk recht op wo-niveau, met kennis en expertise op het gebied van overeenkomsten-, privacy- en intellectueel eigendomsrecht. Je hebt minstens 2 jaar ervaring in de contractpraktijk, bij voorkeur binnen de life sciences, ben je goed voorbereid om deze uitdagende rol aan te gaan.

Wanneer je een casus onderzoekt, ga je kritisch te werk, je analyseert relevante inhoud en brengt spelers en hun belangen nauwgezet in kaart. Ook in je adviseursrol weet je je gedachten helder te formuleren en tactvol te communiceren, met het natuurlijke overwicht dat jou eigen is. Wat het werk ook van je vraagt, je blijft altijd zorgvuldig en accuraat, ook als de druk hoog is. Je voelt je aangetrokken tot de dynamische wereld van life sciences en innovatieve organisaties, en begrijpt als geen ander de complexe juridische behoeften die daarbij horen. Daarnaast zijn discreet, doortastend, servicegericht en flexibel eigenschappen die jou goed omschrijven. Je hebt een scherp gevoel voor bestuurlijke en organisatorische verhoudingen. Bovendien ben je iemand die zelfstandig kan werken, maar ook in een team kun je goed samenwerken. Ten slotte heb je een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal, hier zal tijdens de sollicitatieprocedure kort op getoetst worden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.325 en € 5.919 (schaal 11) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • De mogelijkheid om thuis te werken.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je aanvullende zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief. Ze bieden veel extra’s om vitaal en gezond te blijven, zoals een preventiebudget, workshops en apps.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Valorisatie helpt nieuwe vindingen naar de markt te brengen. Dat doen we door die vindingen te evalueren, octrooiaanvragen te begeleiden en contracten over exploitatie met derden te sluiten. Daarnaast ondersteunen we bij de oprichting van spin-offbedrijven. Met 22 professionals werken we in drie teams: Business development, Juridische zaken en Regionale ontwikkeling. Ook hebben we een nauwe samenwerking met de adviseurs van het Grant Support Office als het gaat om subsidiezaken.

Vanuit de drie disciplines adviseren en faciliteren we zowel UMC-medewerkers als partners in het werkveld van (bio)medisch fundamenteel, translationeel, preklinisch en klinisch onderzoek, biomedische technologie en zorginnovaties. Wij zorgen ervoor dat kennis en vindingen daadwerkelijk bij de patiënt komen en creëren daarmee ‘impact on healthcare’.

Vanwege de brugfunctie tussen de interne academische wereld en de (zakelijke) buitenwereld is Valorisatie een dynamische afdeling waarin je als jurist vaak moet balanceren tussen botsende belangen van de instelling, haar onderzoekers, bedrijven, subsidiegevers en natuurlijk de bredere maatschappij. Dit alles binnen het kader van de geldende regelgeving.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €4325—€5919 per maand
  • Universitair
  • 188025-P1314794-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you