Magazijnmedewerker collectievoorbereiding

Magazijnmedewerker collectievoorbereiding

Geplaatst Deadline Locatie
11 sep 8 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar ruim 120 kilometer bibliotheekmateriaal, het vergroten van het leesplezier en bibliotheeksignaturen samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij zorgt dat onze unieke collecties zorgvuldig gereed worden gemaakt voor de verhuizing naar onze nieuwe gerobotiseerde opslag. Een immense klus waarbij zo’n 7 miljoen objecten worden schoongemaakt, gecodeerd en verpakt. Als onze magazijnmedewerker collectievoorbereiding zorg je dat dit proces foutloos verloopt zodat straks in ons nieuwe magazijn alle items weer snel opvraagbaar zijn voor onze klanten.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?

In je rol van magazijnmedewerker collectievoorbereiding ben je in het magazijn (28.000 m2) dagelijks bezig met het zorgvuldig schoonmaken van onze bibliotheekcollecties. Om de collecties niet te beschadigen gebruik je hiervoor een speciale collectiestofzuiger en microvezeldoekjes. Later combineer je dit werk met het barcoderen van het materiaal. Hierbij gaat elk boek door je handen en voorzie je het van een barcode (streepjescode). Daarna controleer je de vindbaarheid van het boek in ons computersysteem. In de volgende fase wordt al het bibliotheekmateriaal verpakt voor een veilige verhuizing. En er is meer. Jij bent de magazijnmedewerker die:

 • zeer zelfstandig werkt maar collega’s er wel altijd bij betrekt.
 • het belangrijk vindt om tijdens het werk fysiek in beweging te zijn.
 • meedenkt over de ontwikkeling naar een zelfsturend team.

Daar komt bij dat je op een unieke plek werkt, maar wel met randvoorwaarden. Omdat zo’n 7 miljoen items moeten worden klaargestoomd voor de verhuizing zijn je werkzaamheden vaak wel eenzijdig, herhalend en fysiek inspannend. De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en is dus een bewaarbibliotheek. Om de collecties goed te kunnen bewaren is het in het magazijn altijd 18 graden. Ook komt er geen daglicht binnen, want dat is schadelijk voor de collecties. Verder zijn er voor de veiligheid van jou, je collega’s en de collecties strakke huisregels die je moet naleven. Kun je dit aan? Dan heb je een wereldbaan!

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gestructureerde werkwijze gecombineerd met positiviteit? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature magazijnmedewerker collectievoorbereiding aanvult met:

 • Vmbo/mbo werk -en denkniveau.
 • basiskennis van Word en Excel.
 • zorgvuldig kunnen werken in een werkomgeving met veel terugkerende handelingen.
 • collegialiteit en een vriendelijke manier van samenwerken.
 • beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 2.609 en € 3.096 (schaal 5).
 • vooralsnog een tijdelijk dienstverband van 1 jaar.
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 • een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature magazijnmedewerker collectievoorbereiding is een dienstverband voor 40 uur per week, verdeeld over 5 werkdagen aan de orde.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

Afdeling

Magazijnen

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team magazijnen. Dit team werkt aan het zorgvuldig bewaren en beschikbaar stellen van de papieren KB collecties. Het team bestaat uit 12 magazijnmedewerkers en 2 teamleiders. Hoe jouw 14 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als vriendelijk, behulpzaam en met een lach.    

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 40 uur per week
 • €2609—€3096 per maand
 • MBO
 • 23-158-I-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you