Hoofd onderwijsteam Sterrenkunde

Hoofd onderwijsteam Sterrenkunde

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 15 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hoofd Onderwijsteam Sterrenkunde (0,8 - 1,0 fte)

De Sterrewacht Leiden, onderdeel van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, is op zoek naar een Hoofd voor haar onderwijsteam "Education Office Astronomy".

De Sterrewacht Leiden is een inter...

Functieomschrijving

De werkzaamheden
Om de gehele onderwijslogistiek in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar een Hoofd Education Office Astronomy die zich bezig gaat houden met de volgende taken:
 • Bijdragen aan en implementeren van de ontwikkeling van de onderwijsvisie en -strategie.
 • Nauwgezet volgen van overheids- en universitaire beleidsontwikkelingen en het monitoren van aanpassingen van wetgeving en erop toezien dat tijdig de nodige wijzigingen doorgevoerd worden.
 • Leiding en sturing geven aan de medewerkers van het Education Office Astronomy. Dit omvat de planning van taken, periodieke overleggen en het voeren van beoordelingsgesprekken, verzuimbegeleiding, en realisatie werving & selectie.
 • Optimaliseren van de kwaliteitszorg en (werk)processen en toezien op een juiste taak- en rolverdeling. Operationele aansturing en proactieve ondersteuning van de medewerkers bij het oplossen van knelpunten bij de uitvoering, eerste aanspreekpunt bij escalatie. Bevorderen van goede communicatie en samenwerking binnen de Sterrewacht alsmede met externe partijen,
 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit en studeerbaarheid van het rooster van zowel de bachelor, als de masteropleidingen.
 • Verantwoordelijk voor de onderwijsfinanciën en het maken van onderwijsrapportages voor onder andere het jaarverslag, bilaterale overleggen en visitaties.
 • Goede samenwerking met de opleidingsdirecteuren van de bachelor en master opleidingen en steun bij de planning en realisatie van onderwijsactiviteiten.
 • Aanspreekpunt voor andere opleidingen, de facultaire en universitaire diensten, zoals Student- en Onderwijszaken ten behoeve van de afstemming over organisatorische zaken en logistieke processen.
 • Lid van het management team van de Sterrewacht met focus op onderwijsgerelateerde bestuurszaken.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Het profiel
 • Je hebt ervaring in het hoger (universitair) onderwijs, kennis van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs en je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving.
 • Je hebt ruime ervaring met leidinggeven en met de samenwerking met de directie van een organisatie.
 • Je hebt ervaring met complexe processen in een universitaire onderwijsomgeving.
 • Je kan op een soepele en adequate wijze omgaan met verschillende belangen in een organisatie.
 • Je bent een leidinggevende die kan verbinden, die pro-actief is, een analytische blik heeft en zaken pragmatisch kan aanpakken.
 • Je bent flexibel, slagvaardig en kunt improviseren om voor onvoorziene problemen snel een oplossing te vinden.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband, afhankelijk van gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.332,- en maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11) CAO Nederlandse Universiteiten.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je hier nalezen.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Universiteit Leiden

Beschrijving organisatie
De Sterrewacht maakt deel uit van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. Geworteld in de academische traditie werken studenten, docenten en onderzoekers van de faculteit samen met nationale en internationale partners aan nieuwe inzichten en oplossingen voor hedendaagse astronomische vraagstukken. De Sterrewacht is een van de grootste academische sterrenwachten in de wereld. De vele (internationale) studenten en staf, gedreven door hun streven naar nieuwe kennis maken van de Sterrewacht een dynamische en uitdagende omgeving om in te werken. De Sterrewacht biedt een driejarige bachelor programma en verschillende tweejarige master programma's. Er worden getalenteerde, gemotiveerde en internationaal georiënteerde studenten opgeleid. De organisatie hiervan is in handen van het Education Office Astronomy bestaande uit twee opleidingsdirecteuren, het hoofd Education Office Astronomy, 2 medewerkers studentzaken, een studieadviseur, een administratief medewerker en een coördinator PR en studentwerving. Dit ondernemend en collegiaal team streeft continu naar kwaliteitsverbetering en vernieuwing van het onderwijs.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • 14059

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, LEIDEN, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you