PhD-kandidaat ‘Digitale innovatie voor patiënten met cardiometabole ziekten en beperkte gezondheidsvaardigheden’

PhD-kandidaat ‘Digitale innovatie voor patiënten met cardiometabole ziekten en beperkte gezondheidsvaardigheden’

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 1 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg voor patiënten met cardiometabole ziekten en beperkte gezondheidsvaardigheden door middel van digitale innovatie? Ben je gepassioneerd over onderzoek en wil je een actieve rol spelen in het ontwikkelen van innovatieve digitale oplossingen die het leven van patiënten kunnen verbeteren? Zoek je een uitdagende en stimulerende omgeving waar je kunt promoveren en je onderzoeksvaardigheden kunt ontwikkelen terwijl je werkt aan projecten die een positieve impact hebben op de zorg voor deze specifieke patiëntengroep? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Als Phd-kandidaat ‘Digitale innovatie voor patiënten met cardiometabole ziekten en beperkte gezondheidsvaardigheden’ doe je onderzoek en implementeer je innovaties, waarbij nauwe samenwerking met diverse zorgverleners zoals huisartsen, praktijkondersteuners, apothekers, technische experts en verzekeraars essentieel is voor het succes. Huidige zorg voor patiënten met cardiometabole aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes, schiet tekort voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden (BGV), wat leidt tot minder gunstige gezondheidsresultaten. In het kader van het 'Hart voor Verbinden'-project, gesteund door het Zorginstituut Nederland, streven we ernaar om mensen met BGV actief te betrekken bij hun cardiovasculaire gezondheid. We richten ons specifiek op de huisartsenpraktijk en apotheek, waarbij we patiënten met BGV beter willen identificeren en ondersteunen met interventies om hun begrip van medische informatie te verbeteren. Dit omvat ook het gebruik van de 'terugvraagmethode' tijdens consultaties in de apotheek en het monitoren van hun eigen risicofactoren met behulp van draagbare technologie, zoals digitale bloeddrukmeters, weegschalen en stappentellers.

Als onderdeel van dit PhD-traject werk je aan de praktische implementatie van deze innovaties voor patiënten met BGV en verhoogd cardiovasculair risico en diabetes. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om zelf hun gezondheidsgegevens te volgen met behulp van draagbare apparaten en worden ze ondersteund bij het aannemen van een gezonde levensstijl. Dit project sluit aan bij het lopende Box-onderzoek aan het LUMC, zie link onderaan de vacature.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

·         Je voert origineel en nieuw onderzoek uit op het gebied van implementatie van zorginnovatie, communicatie met patiënten en gedragsverandering.

·         Daarnaast analyseer je patiëntendatasets om de effectiviteit van innovaties te meten en bij te dragen aan gepersonaliseerde patiëntenzorg.

·         Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van e-health tools die worden gebruikt om uitkomsten te voorspellen en terugkerende aanvallen te voorkomen.

·         Je hebt de mogelijkheid om wetenschappelijke artikelen te publiceren en je onderzoeksresultaten te presenteren in internationale tijdschriften en op conferenties.

·         Het schrijven van een proefschrift

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

•    Je hebt een MSc-diploma in Geneeskunde, Farmacie, Gezondheidswetenschappen of gerelateerde vakgebieden.
•    Je hebt kennis van of interesse in (cardiometabole) ziekten en digitale gezondheid.
•    Je bent in staat om effectief te werken en te communiceren in een sterk interdisciplinaire omgeving.
•    Je hebt een creatieve en probleemoplossende mentaliteit, werkt zelfstandig en bent een communicatieve teamspeler.
•    Je bezit academische schrijfvaardigheden.
•    Je hebt uitstekende beheersing van zowel mondeling als schriftelijk Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

·         Als PhD-kandidaat bedraagt je salaris van € 2.789 ,- in het eerste jaar en € 3.536 ,- in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

·         Het project start op 1 oktober 2023.

·         Dit betreft een dienstverband voor de duur van de opleiding, maximaal drie jaar

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

PHEG

Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) van het LUMC. PHEG omvat diverse disciplines, waaronder huisartsgeneeskunde, specialisme ouderengeneeskunde, public health en medische antropologie, evenals het National eHealth Living Lab (NeLL). Deze afdeling, die snel groeit en zichzelf als ambitieus beschouwt, vertegenwoordigt beroepen die buiten de ziekenhuismuren zorg en preventie bieden. De afdeling heeft momenteel meer dan 150 medewerkers, waarvan er inmiddels 40 volledig of gedeeltelijk werken op de LUMC Campus in Den Haag. Het onderzoek en de opleiding vinden plaats in nauwe samenwerking met huisartsenkoepels in de regio, en we maken gebruik van de expertise en het netwerk van NeLL, een vooraanstaand kenniscentrum voor digitale innovatie in Nederland.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2789—€3536 per maand
  • Universitair
  • C.23.LO.BK.57

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you