Projectcontroller Nederlands Herseninstituut Amsterdam

Projectcontroller Nederlands Herseninstituut Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 30 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij in een zelfstandige financieel administratieve functie in een klein team betrokken zijn bij onderzoek op het gebied van de hersenonderzoek? Dan hebben wij de perfecte positie voor jou! We zoeken een enthousiaste, proactieve financieel medewerke...

Functieomschrijving

Dit ga je doen
Als projectcontroller ben je een essentiële schakel tussen onderzoekers en financiële verantwoordelijkheid. Je bent verantwoordelijk voor het financiële beheer van diverse projecten en zult betrokken zijn bij de volledige projectcyclus, vanaf de aanvraagfase tot en met de financiële afronding. Je maakt met de onderzoekers begrotingen van projecten, bewaakt de budgetten, en adviseert projectleiders gedurende het proces waarbij je gevraagd en ongevraagd advies geeft. Met jouw expertise en kritisch inzicht zorg je ervoor dat de middelen effectief worden besteed en dat eventuele financiële risico's tijdig worden gesignaleerd en aangepakt. Je werkt zelfstandig, maar maakt deel uit van een hecht team van financiële professionals die jouw energie en enthousiasme delen. Het is functie met veel diversiteit in een stimulerende werkomgeving. Je krijgt alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je stempel te drukken op onze projecten.
Je werkt samen met collega’s uit verschillende landen en er is een informele en open werksfeer.
 • Als projectcontroller voer je naast een betrouwbare projectadministratie ook een betrouwbare tijdregistratie.
 • Je zorgt voor een correcte verwerking van facturen, uren en declaraties op projecten. Je zet de administratie van projecten op en houdt deze up to date.
 • Je stelt begrotingen op en geeft hierin gevraagd en ongevraagd advies aan onderzoekers. Je signaleert, analyseert en rapporteert over afwijkingen met betrekking tot de begroting en gemaakte afspraken.
 • Je zorgt voor actuele overzichten van projectkosten, project prognoses en (goedgekeurde) projectbudgetten.
 • Je initieert en verzorgt projectevaluaties met projectleiders.
 • Je stelt financiële projectrapportages en - verantwoordingen op voor externe subsidiegevers en begeleidt accountantscontroles

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee
 • Een afgeronde opleiding in financieel/economische richting (WO of HBO)
 • Interesse om te werken als projectcontroller

Daarnaast is het een pré als je beschikt over:
 • ervaring binnen een (project-) administratie
 • Kennis van (internationale) subsidiestromen (bijvoorbeeld FP7, Horizon 2020 en NWO/STW)

Als je een financiële achtergrond hebt, maar nog geen ervaring met alles dan nodigen we je graag uit om kennis te maken. We kunnen je intern begeleiden zodat je na enige tijd zelfstandig aan de slag kunt.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.377,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 9/10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% 0vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

Nederlands Herseninstiuut

Over het Nederlands Herseninstituut
Het Nederlands Herseninstituut (NIN) is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) waar ongeveer 200 mensen in dienst zijn. Er wordt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van de hersenen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in zestien onderzoeksgroepen en de administratieve en technische ondersteuning vindt zoveel mogelijk binnen de diensten van het Herseninstituut plaats.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen
 • 30—38 uur per week
 • €3377—€5090 per maand
 • HBO
 • 1798

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 47, 1105BA, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you