Loopbaanadviseur & trainer met focusgebied internationale studenten

Loopbaanadviseur & trainer met focusgebied internationale studenten

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 3 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als loopbaanadviseur bijdragen aan de transitie van internationale studenten naar de arbeidsmarkt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Vanwege uitbreiding van het team Career Services van de afdeling Studentbegeleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn we op zoek naar een loopbaanadviseur met ervaring in het begeleiden van internationale studenten bij studiekeuze- en loopbaanvragen.

Functie-omschrijving
Team Studentbegeleiding bestaat uit loopbaanadviseurs, studentpsychologen en studentendecanen adviseert en begeleidt studenten bij niet-opleidingsspecifieke problemen die de voortgang van de studie belemmeren. De loopbaanadviseurs zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten bij transities tijdens hun studie (studie- en masterkeuze en stages) en na hun studie (loopbaanadvies, coaching en training).

Wat ga jij doen?
 • Loopbaanadvies- en coaching van (internationale) studenten.
 • Advies en coaching bij studie- en masterkeuze vraagstukken.
 • Ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van studiekeuze-, loopbaan- en sollicitatie-workshops en trainingen.
 • Een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (digitale) middelen voor studie- en loopbaanadvies voor internationale studenten.
 • Inspelen op de behoefte van de student én de vraag van de markt door diensten te ontwikkelen die bijdragen aan de transitie van internationale studenten naar de arbeidsmarkt.
 • Ontwikkelen en organiseren van bijeenkomsten en events in samenwerking met interne en externe stakeholders.
 • Uitvoeren van CV en LinkedIn checks.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor ons voldoet een geschikte kandidaat aan de onderstaande punten:
 • Een gerichte opleiding op het terrein van loopbaanadvies en/of studieadvisering op HBO/WO-niveau (bij voorkeur NOLOC-geregistreerd)
 • 3 tot 5 jaar werkervaring op het gebied van individueel studiekeuze- en loopbaanadvies voor (internationale) studenten.
 • Organisatiesensitief en een interne en externe netwerker en verbinder.
 • Kennis van en een netwerk op het gebied van de (Nederlandse) arbeidsmarkt voor internationale studenten.
 • Kennis van de wettelijke voorwaarden ten aanzien van de Nederlandse arbeidsmarkt voor internationals.
 • Bekwaam in het ontwikkelen en zelfstandig verzorgen van workshops en trainingen, bij voorkeur voor studenten, en ervaring met het geven van individuele begeleiding en workshops in de Engelse taal.
 • Op de hoogte van recente ontwikkelingen op studiekeuze- en loopbaangebied.
 • Affiniteit met de doelgroep (internationale) studenten
 • De juiste instrumenten in kunnen zetten bij de juiste persoon en ervaring met methodisch begeleiden.
 • Inlevingsvermogen, georganiseerd, proactief en flexibel.
 • Je werkt graag zelfstandig, vanuit een open en transparante aanpak en met een drive om samen te werken waar nodig.
 • Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse en Nederlandse taal is goed (CEFR, niveau C1).
 • Bij voorkeur ervaring met het werken in een academische organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 8 januari 2024. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226 en € 5.090 bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Education and Student Affairs (E&S). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 12 maanden, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Het betreft een vacature bij de dienst Education & Student Affairs (E&S) van Professional Services.

Afdeling

Binnen E&S maak je onderdeel uit van het team Studentenvoorzieningen.

Afdeling
Het team Studentbegeleiding is onderdeel van Studentenvoorziening. Onderdeel van Studentbegeleiding is Career Services, de plek waar studenten terecht kunnen voor begeleiding bij transities gedurende en na hun studie. Hier vallen onder andere onder: studie- en masterkeuze, zelf-analyse, communicatieve competenties (netwerken en personal branding) en arbeidsmarktbenadering. Tot de doelgroep behoren alle nationale en internationale studenten en studenten met een functiebeperking.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO+
 • 3744

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you