Onderzoeker/projectleider Klimaat en Innovatie Rathenau Instituut

Onderzoeker/projectleider Klimaat en Innovatie Rathenau Instituut

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 15 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zoeken een nieuwe, enthousiaste collega die meewerkt aan de uitvoering van ons werkprogramma voor het thema 'Klimaat'. Binnen dit thema onderzoekt het Rathenau Instituut hoe wetenschap, technologie en innovatie kunnen bijdragen aan de tijdige totsta...

Functieomschrijving

Dit ga je doen

Als Onderzoeker / Projectleider werk je nauw samen met collega’s aan projecten voor het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Je schrijft mee aan rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek. Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijk en politiek debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet, bijvoorbeeld via lezingen, paneldiscussies en (web)artikelen.

Je werkt op het grensvlak van de thema’s Klimaat en Kennis voor transities en onderzoekt hoe door middel van kennis, innovatie en beleid maatschappelijke transities naar een duurzame energievoorziening versneld kunnen worden, waarbij gestuurd kan worden op maatschappelijke waarden, zoals rechtvaardigheid en inclusie. In eerste instantie zal je onder meer meewerken in een project over de ontwikkeling van de waterstofeconomie en de betekenis daarvan voor de toekomst van de chemische sector in Nederland, in samenwerking met de Universiteit Leiden. In dit project onderzoeken we het krachtenveld van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden en kijken we hoe publieke waarden in deze samenwerking geborgd kunnen worden.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee

Je bent afgestudeerd (WO) op een relevant gebied, bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Science & Technology Studies, Duurzaamheidsstudies, Sociologie of Bestuurskunde.

Na je studie heb je ervaring opgedaan met onderzoek en/of advisering op het gebied van maatschappelijke opgaven en transities en de rol van wetenschap en technologie hierbij. Bij voorkeur heb je ook ervaring met het organiseren en aansturen van projecten. Verder ben je in staat om kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden toe te passen, heb je affiniteit met de waterstoftransitie en verduurzaming van industrie en kun je helder schrijven en presenteren, zowel voor een professioneel of wetenschappelijk, als ook voor een breder publiek.

Je bent op de hoogte van het politieke en maatschappelijke debat over klimaat en verduurzaming en rol van WTI daarbinnen. Je hebt bent in staat om het publieke debat te informeren en met jouw expertise hierbinnen een rol te spelen. Een netwerk van relevante actoren is gewenst.

De Onderzoeker / Projectleider die we zoeken heeft zo’n drie tot vier jaar relevante werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €4.332,00 en maximaal €5.929,00 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Het instituut doet onderzoek en organiseert debat over wetenschap, innovatie en nieuwe technologieën.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Universitair
  • 1787

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you