Onderzoeksanalist in microbiële en moleculaire ecologie

Onderzoeksanalist in microbiële en moleculaire ecologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 8 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie Systeemecologie van het Amsterdam Institute for Life and Environment (A-LIFE), aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verwelkomt sollicitaties op deze vacature voor een vaste, voltijdse positie voor een analist in microbiële en moleculaire ecol...

Functieomschrijving

We zoeken een breed inzetbare analist met aantoonbare ervaring in microbiële/moleculaire ecologie, moleculaire biologie en/of bio-informatica.

De analist zal onderzoek en in mindere mate ook onderwijs ondersteunen binnen de sectie Systeemecologie. De taken zullen gevarieerd zijn, met o.a. het isoleren en opkweken van schimmels en bacteriën; het opzetten en onderhouden van experimenten met planten; moleculaire analyses (DNA-extractie, PCR, qPCR, ddPCR) van materiaal van microbiële cultures, experimenten en monsters uit het milieu; (bio-)chemische analyses van bodem- en plantenmateriaal, voorbereiding van en deelname aan onderwijsactiviteiten in het lab; het implementeren en testen van nieuwe analytische technieken.
Daarnaast omvat de positie taken m.b.t. het onderhouden van lab-faciliteiten, het uitwerken en archiveren van data en het uitvoeren van routineuze berekeningen met de data.

Hoewel het hoofdprofiel microbiële/moleculaire ecologie is, zoeken we naar een dynamische, breed geïnteresseerde, proactieve persoon, met additionele ervaring in (of bereidheid te leren over:
 • databeheer
 • basale computer-codering ter ondersteuning van modelleer-projecten (R, Python)
 • chemische analyses
 • kandidaten met ervaring met het steriel werken met schimmels en bacteriën en met ervaring in bio-informatica en data-analyse zullen voorrang krijgen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • HLO diploma of equivalent met specialisatie in microbiële ecologie
 • hands-on ervaring met tenminste drie van de volgende:
  • steriele microbiologische technieken
  • moleculair-biologische technieken (DNA-extractie, standaard PCR, qPCR en/of ddPCR, en/of genetische transformatie)
  • microscopie
  • R studio en/of Python
 • goede communicatievaardigheid in geschreven en gesproken engels
 • onafhankelijk en systematisch kunnen werken volgens strakke tijdsplanning
 • aantoonbare interesse in wetenschap
 • goed kunnen functioneren in multidisciplinair onderzoek in verschillende labs
 • “Honger” naar het leren van nieuwe technieken

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 year.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.072 (schaal 8) en maximaal €4.103 (schaal 8) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 3 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 31.000 studenten en werken meer dan 5.000 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
Werken bij Faculteit der Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. We zijn trots op het collegiale werkklimaat binnen de faculteit dat zich kenmerkt door een gedreven en pragmatische instelling met betrokkenheid bij het grotere geheel. Bij Bètawetenschappen werken wetenschappers en studenten aan fundamentele en complexe maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame en gezonde toekomst. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot ondervoeding, van genetica tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Het wetenschappelijke onderwijs en onderzoek is sterk experimenteel, technisch, computationeel en interdisciplinair van aard. Daarom wordt er veel samengewerkt met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven. De faculteit telt ruim 11.000 studenten die studeren aan de 40 opleidingen en er werken ruim 1.600 medewerkers verdeeld over 10 wetenschappelijke afdelingen, daarmee zijn we de grootste bètafaculteit van Nederland.
Over het instituut
De sectie Systeemecologie houdt zich bezig met fundamentele vraagstukken over de relaties tussen organismen en hun milieu op verschillende schalen: van moleculen tot ecosystemen. De sectie, en ook A-LIFE, vormt een dynamische gemeenschap van onderzoekers en biedt uitstekende onderzoeksfaciliteiten en training daarin van hoge kwaliteit.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30.4—38 uur per week
 • €3072—€4103 per maand
 • HBO
 • 16105

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you