Senior Onderzoeker/projectleider Klimaat en Innovatie Rathenau Instituut

Senior Onderzoeker/projectleider Klimaat en Innovatie Rathenau Instituut

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 15 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hoe kan in besluitvorming over klimaatinnovatie recht gedaan worden aan legitieme maatschappelijke zorgen, bijvoorbeeld over rechtvaardigheid en landschap, zonder in te leveren op de duurzaamheidsdoelstellingen? Welk innovatiebeleid is nodig voor klima...

Functieomschrijving

Dit ga je doen

Als Senior Onderzoeker / Projectleider heb je een leidende rol in het initiëren en uitvoeren van projecten binnen het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers, waar door een team van onderzoekers aan gewerkt wordt. Je schrijft en coördineert het schrijven van rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek. Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijk en politiek debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet, bijvoorbeeld via lezingen, paneldiscussies en (web)artikelen.

We zoeken iemand die binnen het thema Klimaat van het werkprogramma nieuwe projecten ontwikkelt en uitvoert, die strategisch meedenkt over de positionering van het Rathenau Instituut in het maatschappelijke en politieke debat over energie en klimaat, en samenwerkingen met andere partijen tot stand brengt om het onderzoek en de impact daarvan te vergroten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je hebt werkervaring met onderzoek en/of kennisintensieve advisering op het gebied van maatschappelijke en ethische vraagstukken van wetenschap, technologie en innovatie op het gebied van klimaat en verduurzaming. Je hebt een visie op de rol van wetenschap, technologie en innovatie op het gebied van maatschappelijk verantwoorde duurzaamheidstransities. Ook heb je ervaring met het ontwikkelen, organiseren en aansturen van projecten op dit vlak. Je hebt een stevige methodologische basis en bent in staat om kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden toe te passen. Je kunt helder schrijven en presenteren, zowel voor een professioneel of wetenschappelijk, als ook voor een breder publiek.

Je bent op de hoogte van het politieke en maatschappelijke debat over klimaat en verduurzaming en rol van WTI daarbinnen. Je hebt aantoonbaar ervaring met het ondersteunen en meedoen in dit debat. Een netwerk van relevante actoren is gewenst.

Als Senior Onderzoeker / Projectleider heb je minimaal zeven jaar relevante werkervaring. Een succesvol afgesloten promotietraject is een pré. Je bent afgestudeerd (WO) op een relevant gebied, bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Science & Technology Studies, Duurzaamheidsstudies, Sociologie of Bestuurskunde.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €5.247,00 en maximaal € 6.737,00 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 12 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap, technologie en innovatie (WTI) en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over wetenschap en technologie in de samenleving.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €5247—€6737 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1785

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you