Onderwijskundige/medewerker docentondersteuning(0,8/1,0 fte)

Onderwijskundige/medewerker docentondersteuning(0,8/1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 sep 1 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de ondersteuning van een onderwijsvernieuwingsproject van juridische opleidingen en voor onderwijskundige ondersteuning van docenten is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op zoek naar een:

Onderwijskundige/medewerker docentondersteuning(0,8/1,0...

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid wil toe naar bacheloronderwijs met een sterke identiteit waarin studenten op hoogwaardige en activerende wijze kennis en vaardigheden ontwikkelen. Om hier uitvoering aan te geven is de Kernvisie bachelor geformuleerd (https://www.organisatiegids.universiteitleiden.nl/faculteiten-en-instituten/rechtsgeleerdheid/faculteitsbestuur/kernvisie-bachelor). De kernvisie is uitgewerkt in een samenhangend pakket maatregelen dat als startpunt dient voor de implementatie. We willen onder meer een cultuuromslag maken waarin vrijblijvendheid wordt tegengegaan en actief studiegedrag wordt gestimuleerd. Daar hoort uitdagend en activerend onderwijs en toetsbeleid bij.

Denk jij graag mee met docenten over hun onderwijs en heb je een visie op onderwijsinnovatie? Wij zoeken een enthousiaste collega met onderwijskundige achtergrond voor het adviseren en ondersteunen van onze docenten.

Actuele ontwikkelingen en de universitaire en facultaire visie op het onderwijs weet je te vertalen naar de praktijk. Andersom draag je ook bij aan het ontwikkelen van een facultaire visie op onderwijs. Je signaleert behoeften en haalt actief vragen op binnen de faculteit, weet het aanbod hier goed op af te stemmen of verzoeken op de juiste manier neer te leggen binnen de organisatie. Als onderwijskundige/medewerker docentondersteuning werk je nauw samen met de taskforce van de Kernvisie en de bijbehorende teams. Daarnaast ben je onderdeel van onze Learning and Teaching Community (LTC) en werk je samen met, beleidsmedewerkers onderwijs, facilitaire diensten, ICTO-contacten bij de instituten en collega’s bij andere faculteiten en op centraal niveau.

De werkzaamheden
 • Meedenken met docenten over het herontwerpen van hun onderwijs met activerende werkvormen;
 • Didactische ondersteuning bieden aan de kernvisieteams;
 • Als schakel in het kernteam (helpen) sturen op de projectdoelen en de projectlijn van de kernvisie vanuit een onderwijskundig perspectief;
 • Het leveren van een bijdrage aan de ondersteunende werkzaamheden die voorvloeien uit de werkzaamheden van het kernteam en de taskforce (o.m. het organiseren van bijeenkomsten, het opstellen van voorstellen en verslagen);
 • Het overzien, organiseren en aansturen van de didactische ondersteuning ten behoeve van de kernvisiedoelen;
 • Sparringpartner voor de voorzitter van de Taskforce en de projectmanager Kernvisie;
 • Het doorontwikkelen van ons docentondersteunings platform LTC;
 • Coördineren van facultaire proeftuinen ten behoeve van onderwijsinnovatie en begeleiding van hieruit voortkomende projecten;
 • Behoeften signaleren en vragen ophalen in de organisatie;
 • Contacten onderhouden met de relevante spelers binnen de Universiteit op het gebied van onderwijvernieuwing.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel
 • Een afgeronde onderwijskundige opleiding;
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met advisering onderwijsvernieuwing;
 • Hands-on, proactief, innovatief, betrokken, positief en overtuigend;
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat met zowel eindgebruikers (docenten), beleidsmedewerkers als IT-specialisten te communiceren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Functioneert goed in een veranderlijke en complexe context.

Arbeidsvoorwaarden

Over de faculteit
De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 6.500 studenten en 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

Wij bieden
Een prettige en dynamische werkomgeving, waarin zich in hoog tempo veranderingen voordoen. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10)
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover is na te lezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en6-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 14064

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you