Senior civiel jurist

Senior civiel jurist

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 8 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij vanuit juridisch oogpunt bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen binnen de Radboud Universiteit? Heb jij ruime kennis van en ervaring met het civiel recht? En ben jij iemand die graag samenwerkt, bestuurssensitief is en oplossingsgericht denkt? Kom dan werken bij de afdeling Bestuurlijke & Juridische Zaken.

Als civiel jurist van afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken (BJZ) ben je breed inzetbaar. Je adviseert het college van bestuur, diensten en faculteiten op civielrechtelijk terrein in brede zin. Je adviseert over contracten en stelt ze op. Ook adviseer je over IP-kwesties (met name auteurs- en octrooirecht), ondernemingsrechtelijke zaken, inkoop- en aansprakelijkheidsrecht mede gerelateerd aan de huidige nationale en internationale subsidieontwikkelingen, zoals Groeifondsen en Horizon Europe. Je werkt samen met de drie andere civilisten aan standaardisering en modellen. Voorts treed je in voorkomende gevallen op in juridische procedures namens het College van Bestuur en onderhoud je contacten met advocaten/notaris. Daarnaast lever je indien gewenst een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op de terreinen waarop BJZ actief is, al dan niet in nauwe samenwerking met andere afdelingen. De juristen van het sectie Juridische Zaken (JZ) fungeren voorts indien nodig als elkaars "achtervang". Kortom: een afwisselend takenpakket voor een veelzijdige en slagvaardige professional.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Een afgeronde wo-opleiding rechtsgeleerdheid; je hebt grondige kennis van en ervaring met het civiel recht (minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring), met name op één of meerdere van de tot het werkgebied behorende terreinen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels; je schrijft bondig, leesbaar en duidelijk. De juridische werkelijkheid kan je zodanig verwoorden dat het voor niet-juristen begrijpelijk is.
 • Een goed analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Bij voorkeur ervaring als jurist in een bestuurlijke omgeving en je beschikt over een goed bestuurlijk inlevingsvermogen.
 • Een teamspeler die flexibel is en ook individueel stevig in de schoenen staat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 5.247 en maximaal € 6.737 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Je komt te werken bij de sectie Juridische Zaken (JZ). De sectie JZ maakt deel uit van de afdeling BJZ, een eenheid binnen het Bestuursbureau van de Radboud Universiteit. Het Bestuursbureau staat onder leiding van de secretaris van het college van bestuur en adviseert het college vanuit een onafhankelijke positie. Binnen deze eenheid zijn naast de sectie JZ, ook het bestuurssecretariaat, de griffie van het college van bestuur, de ondersteuning van de medezeggenschap, Documentaire Informatie Voorziening (DIV) en het bureau van de pedel ondergebracht. Bij BJZ werken 36 medewerkers. Binnen de sectie JZ zijn op dit moment tien medewerkers werkzaam. Behalve over civiel-juridische zaken adviseren wij over bestuursrechtelijke en onderwijsrechtelijke kwesties, over governance en privacy-aspecten en beheren we de verzekeringsportefeuille. Een belangrijk deel van de universitaire regelgeving komt via JZ tot stand. Ook voeren we het secretariaat van diverse bezwaar-, beroep- en klachtencommissies.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En dat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • max. 40 uur per week
 • €5247—€6737 per maand
 • Universitair
 • 1215091

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you