Hoogleraar metabole ziekten

Hoogleraar metabole ziekten

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 13 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van onderzoek in metabole ziekten? En ben je kinderarts? Solliciteer dan naar deze positie van hoogleraar en lever een belangrijke bijdrage aan onderzoek en onderwijs in het UMC Utrecht.

Functieomschrijving

Als hoogleraar in de metabole ziekten neem je deel aan diverse onderzoeks-, zorg- en onderwijsactiviteiten, zowel in het UMC Utrecht als in nationale en internationale samenwerkingsnetwerken. Je leidt grensverleggend onderzoek, draagt bij aan onderwijs en ontwikkelt innovatieve therapieën voor patiënten met metabole ziekten.

Op het gebied van onderzoek ben je verantwoordelijk voor het coördineren en uitbreiden van de huidige onderzoeksactiviteiten. Jij investeert in geavanceerde, nauwkeurige technologieën voor genbewerking en zorgt voor internationale samenwerkingen en strategieën. Om behandeleffecten te evalueren zet je multidisciplinaire en innovatieve evaluatieprogramma’s op, zoals omics-technologieën, wearables en AI-platforms.

Patiëntenzorg is een belangrijk onderdeel van je werk. Je bent dan ook een belangrijk deel van je tijd klinisch werkzaam. De metabolische afdeling van het UMC Utrecht wordt (inter)nationaal erkend voor innovatieve ziekte-overkoepelende benaderingen. We verbeteren voortdurend de zorg door middel van klinische en biochemische evaluaties en analyses. Als hoogleraar streef je ernaar deze internationale positie te behouden en de zorg voor patiënten met stofwisselingsziekten te verbeteren tijdens hun levensloop. Bijvoorbeeld door nieuwe technologieën te gebruiken om diagnostiek en therapieën te verbeteren.

Daarbij ben je als hoogleraar betrokken bij het vormgeven van onderwijs en lezingen over stofwisselingsziekten in bachelor- en masteropleidingen (medische school, biomedische wetenschappen) en bij verdere specialisaties binnen de expertise kinderen. Naast deelname aan het onderwijs van kinderartsen draag je bij aan masterprogramma's en aan het opleiden van PhD-studenten. Over innovatieve ontwikkelingen geef je lezingen op wetenschappelijke conferenties, scholen en cursussen met het thema metabole ziekten.

Het UMC Utrecht heeft de missie om verbinding te maken met patiënten en maatschappelijke impact te creëren. Als hoogleraar metabole ziekten heb je een essentiële rol in het realiseren van deze missie. Je hebt de vrijheid en ondersteuning om onderzoek uit te voeren en oplossingen te vinden die een positieve invloed hebben op de gezondheid van onze patiënten. Ondertussen draag je bij aan de professional van de toekomst.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je bent een kinderarts met metabole klinische expertise.
 • Je hebt uitgebreide ervaring met onderzoek op het gebied van metabole ziekten.
 • Je bent in staat om fundamenteel onderzoek en klinische zorg met elkaar te verbinden, en relevante netwerken samen te brengen om innovatieve therapieën te ontwikkelen en te implementeren (translationeel onderzoek).
 • Je hebt ervaring met onderwijs en minimaal een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).
 • Je hebt uitgebreide ervaring in het begeleiden van promovendi.
 • Je bent innovatief, inspirerend en hebt een probleemoplossende manier van denken.
 • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten.

Praktische informatie
 • De functie staat gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.
 • De gesprekken met de benoemingsadviescommissie zullen plaatsvinden op maandag 13 november 2023 in het UMC Utrecht.
 • Een selectie assessment op het gebied van leiderschap is onderdeel van de procedure en deze is gepland op dinsdag 21 november 2023 van 10.00 tot 14.00 uur.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (40 - 48 uur) functie bedraagt maximaal € 4.086,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is een van de grootste academische centra van Nederland. Patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek zijn nauw met elkaar verbonden. Als hoogleraar val je onder de divisie Kinderen.

De afdeling Kindergeneeskunde bevordert klinisch onderzoek, patiëntenzorg en onderwijs. De afdeling biedt patiëntenzorg voor een breed scala aan patiënten (zoals aangeboren, genetische en ontstekingsziekten) en heeft stofwisselingsziekten geïdentificeerd als een van de zes klinische aandachtsgebieden. Er wordt nauw samengewerkt met het Prinses Maxima Centrum (PMC). De afdeling Kindergeneeskunde biedt een breed spectrum aan educatieve activiteiten, waaronder de opleiding van kinderartsen, arts-assistenten en verpleegkundigen.

Vanuit het UMC Utrecht werken we in De Nieuwe Utrechtse School (DNUS) samen met de Universiteit Utrecht (UU), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en maatschappelijke partners om een nieuwe generatie professionals in het gezondheidsdomein voor te bereiden op de veranderingen van de 21e eeuw. Binnen de Nieuwe Utrechtse School leiden we studenten op tot creatieve probleemoplossers voor grote maatschappelijke uitdagingen in de zorg.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 40—48 uur per week
 • max. €4086 per maand
 • Universitair
 • 2023-3841

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you