Promovendus ADMIRED-project

Promovendus ADMIRED-project

Geplaatst Deadline Locatie
25 sep 23 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Sluit je aan bij het baanbrekende ADMIRED-project en werk aan de ontwikkeling van een innovatieve tool om nieuwe episodes van bipolaire stoornissen te voorkomen. Ben jij de promovendus die wij zoeken?

Functieomschrijving

In het ADMIRED-project (Ai Driven MonItoRing Equipment for Bipolar Disorder) creëren we een geavanceerde applicatie die voortdurend relevante psychologische en fysiologische gegevens van patiënten monitort, zoals stemming, hartslag, beweging en slaappatronen. Deze gegevens worden samengebracht in een voorspellend systeem dat een persoonlijk gebruikersprofiel vormt, om mogelijke terugvallen in zowel depressie als manie te voorkomen. Dit stelt gebruikers, hun naasten en zorgverleners in staat om tijdig te reageren en terugvallen te voorkomen. Het ADMIRED-systeem heeft als doel het aantal terugvallen en ziekenhuisopnames te verminderen, de kwaliteit van leven van patiënten en hun families te verbeteren en de directe en indirecte kosten van deze aandoening te reduceren.

Om deze innovatieve patiënt-arts-verzorger technologie te ontwikkelen, zullen we twee verschillende groepen patiënten met bipolaire stoornissen gedurende verschillende episoden volgen. Samen met nationale partners (Altrecht en NiceDay) en internationale samenwerkingsverbanden (o.a. in Denemarken en Portugal) zetten we een belangrijke stap richting gepersonaliseerde patiëntgerichte psychiatrie en continue gezondheidszorg.

Wat kan jij als Promovendus in deze functie verwachten?
 • Ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden
 • Specialisatie in E-health applicaties en hun mogelijkheden
 • Specialisatie in AI-implementaties in de psychiatrie
 • Begeleiding gedurende het promotietraject door Marco Boks, met copromotor Annemieke Dols, en toegang tot de graduate school of Life Sciences aan de Universiteit Utrecht.

Ervaringen uit de praktijk:

“Tijdens mijn opleiding tot psychiater in het UMC Utrecht ben ik gestart met mijn promotieonderzoek bij Marco Boks. De afwisseling tussen klinisch werken, de opleiding volgen en onderzoek doen vind ik erg leuk en wordt goed gefaciliteerd zowel vanuit de opleider als vanuit het onderzoek. De AIOS groep is actief en gastvrij, en naast de onderzoeksgroep van Marco waarmee wekelijkse informele meetings zijn, zijn er meerdere collega AIOS die onderzoek doen. De samenwerking met Marco is prettig, leerzaam en laagdrempelig. Als je meer wilt weten, stuur me dan een mail: a.alkema@umcutrecht.nl.” – Anne Alkema, AIOS psychiatrie en PhD student.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Wat wordt er van de promovendus verwacht?
 • Interesse in eHealth en technologische ontwikkelingen, zoals AI en User Experience Engineering. Eerdere ervaring hiermee is geen vereiste.
 • Een afgeronde geneeskunde opleiding.
 • De wens om psychiater te worden.

Bij geschiktheid biedt het promotietraject de mogelijkheid tot een opleidingsplek tot psychiater. Mensen in opleiding tot psychiater die willen bijdragen aan dit project, bijvoorbeeld via een stage of eindreferaat, worden aangemoedigd om contact met ons op te nemen.

Neem bij interesse laagdrempelig contact op met Marco Boks, hoofdonderzoeker en psychiater: mboks@umcutrecht.nl.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.088,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De afdeling psychiatrie is georganiseerd volgens vier zorglijnen waarin we nauw met elkaar samenwerken en waar we zorg leveren voor zowel kinderen als volwassenen. We kennen de zorglijn affectieve & psychotische stoornissen, acuut en intensieve zorg, diagnostiek en vroege psychose en ontwikkelingsstoornissen. Op onze afdeling werken we multidisciplinair samen vanuit verschillende beroepsgroepen zoals psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, vaktherapeuten en maatschappelijk werkenden. Maak alvast kort kennis met onze collega’s door deze video te bekijken.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • max. €5088 per maand
 • Universitair
 • 2023-3845

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you