Investment Analyst

Investment Analyst

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 26 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij Venture Capital in en snel zelf aan de knoppen zitten? Lees deze vacature!

Functieomschrijving

Het liefst leer jij iedere dag iets nieuws en verdiep je je in nieuwe technologieën. Vandaag zoek je uit hoe een waterstofcel in elkaar zit, morgen verdiep je je in verbeterde machine learning op een computerchip, de week erna onderzoek je geoptimaliseerde krachtoverbrenging in robots. Bijzonder aan werken bij ons: niet alleen mag je je elke dag in de tech van morgen verdiepen, ook zit je bij ons al in een vroeg stadium zélf aan de knoppen. Samen met investment managers voer jij de intakegesprekken met innovatieve founders van startups en scale-ups. Vervolgens bouw je een financieringscase en onderzoek je of deze innovatie zo uniek en waardevol is dat wij er absoluut in moeten investeren. Kunnen jouw analytische blik, technische kennis, leergierigheid en nieuwsgierigheid ons investeringsteam versterken? We leren je graag kennen en hopelijk ben je binnenkort onze nieuwe collega Investment Analyst!

Als Investment Analyst vervul je een veelzijdige rol die cruciaal is voor het succes van ons investeringsfonds. Je verdiept je in de nieuwste technologieën op gebied van robotica, quantum, next-gen biotech, space en AI. Zo ondersteun je het team:

 • Je volgt en scout innovatieve en disruptieve startups. Daarna voer je intakegesprekken met de bedrijven die je het interessantst vindt om de meest veelbelovende leads te identificeren (20 – 30% van je tijd).
 • Je analyseert pitchdecks en businessplannen van potentiële leads. Daarbij kijk je naar de technologie, het businessmodel, het team en het concurrentieveld (30 – 40% van je tijd).
 • Je ondersteunt onze Investment Managers bij het opbouwen van investeringscases voor potentiële deals. Je helpt bij expert- en referentiegesprekken, financiële modellering en of due diligence (30 – 40% van je tijd).
 • Je levert een waardevolle bijdrage aan het team, zo ben je bezig met het coördineren van leads, notuleren van IC-vergaderingen, VP-pipeline management en het actief deelnemen aan nieuwe initiatieven ter verbetering van onze investeringsprocessen (10 – 20% van je tijd).

Specificaties

InnovationQuarter

Functie-eisen

Wat vragen we van je?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde bachelor- of masteropleiding in een technisch vakgebied, zoals technische natuurkunde, wiskunde, robotica of werktuigbouwkunde.
 • Je hebt kennis van het startup-ecosysteem en begrijpt de reis die een ondernemer aflegt.
 • Je hebt bij voorkeur 1 tot 3 jaar (gecombineerde) werkervaring bij snelgroeiende technologiebedrijven (startups en scale-ups), in (strategische) consultancy en/of in de venture capital of ander soortige risicokapitaal financiering.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en kunt investment theses ontwikkelen en in de markt testen.
 • Het allerbelangrijkste is dat we iemand zoeken die nieuwsgierig, leergierig en gedreven is door de missie om te werken aan transities die Zuid-Holland schoner, slimmer en gezonder maken. Je wilt deel uitmaken van een ambitieus en gedreven team.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijke impact. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Arbeidsvoorwaarden

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Voor deze functie gaat de voorkeur uit naar 40 uur. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 48.000,- en € 52.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Werkgever

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. We zijn aanjager van de ontwikkeling naar een slimmer, duurzamer en gezonder Zuid-Holland. Dit doen we door het innovatieve mkb te ondersteunen bij het versneld ontwikkelen & vermarkten van technologische oplossingen die daaraan bijdragen.

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk.

Meer weten over InnovationQuarter en hoe het is om bij ons te werken? Kijk dan eens op onze ‘werken bij InnovationQuarter’ pagina. Daar vertellen we over onze kernwaarden, de mogelijkheden om je bij ons verder te ontwikkelen en wat wij je aan extra’s te bieden hebben.

Hier kom jij te werken:

Wij bieden jou de ultieme leerschool voor Venture Capital met onze IQAcademy, duidelijke groeipaden & veel autonomie. Als investeerder biedt InnovationQuarter risicokapitaal aan innovatieve startups en scale-ups uit de regio Zuid-Holland om verdere groei van het bedrijf te realiseren. InnovationQuarter investeert in technologieën die de wereld duurzamer, slimmer en gezonder maken, via de fondsen IQCapital, ENERGIIQ, ETF-R, en UNIIQ.

Afdeling

Je komt binnen de afdeling Investeren te werken in het IQCapital fonds. Een fonds met een groot mandaat (140 miljoen belegd vermogen), dat meer risico kan nemen en meer lange termijnimpact kan maken dan andere investeringsfondsen.

IQCapital is een regionaal investeringsfonds met onderzoekscentra en incubators die behoren tot de Europese top. Je wordt onderdeel van een zeer gedreven team van investment managers en een superleuke organisatie met veel sociale activiteiten, boordevol innovaties en heel veel samenwerkingsmogelijkheden en betrokkenheid. Dat wij veel meer zijn dan een investeringsfonds zie je hier.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Financiën
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • SP IN 20230928

Werkgever

Locatie

Pr. Margrietplantsoen 41, 2629 JD, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you