PhD Cerebrale arteriële gasembolieën - afdeling Anesthesiologie

PhD Cerebrale arteriële gasembolieën - afdeling Anesthesiologie

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 27 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Diepgravend én klinisch toepasbaar onderzoek naar een zeldzaam maar zeer ernstig ziektebeeld dat kan optreden ten gevolge van duiken en medische ingrepen... We zijn op zoek naar een PhD kandidaat voor onderzoek naar cerebrale arteriële gasembolieën. Ni...

Functieomschrijving

Binnen de afdelingen anesthesiologie en hyperbare geneeskunde van het Amsterdam UMC wordt onderzoek gedaan naar 'luchtbellen in de hersenvaten', oftewel cerebrale arteriële gasembolieën. Binnen deze onderzoekslijn zijn wij op zoek naar een fulltime (1,0 FTE) PhD student voor de duur van vier jaar.

Je belangrijkste taak zal zijn het onderzoeken van verschillende behandelingen van dit ziektebeeld in een diermodel. Je bouwt hiermee voort op dit bestaande diermodel en duikt de diepte in, terwijl je resultaten direct toepasbaar zullen zijn voor patiënten die met deze ernstige aandoening te maken krijgen.

Je wordt aangesteld als PhD student bij AMC Medical Research BV en zal primair werkzaam zijn op de afdeling anesthesiologie van het Amsterdam UMC, locatie AMC en het daarbij behorende Laboratory of Intensive Care and Anesthesiology (L.E.I.C.A.).

Je leert zowel theoretisch als praktisch werken met proefdieren. Onder begeleiding van een collega PhD kandidaat en je copromotoren ga je aan de slag met het bestaande diermodel om dit over te nemen, te verbeteren en te gebruiken om vragen omtrent de behandeling van het ziektebeeld te beantwoorden.

Hiernaast volg je de nodige cursussen aan de Doctoral School van het Amsterdam UMC als onderdeel van je opleiding tot zelfstandig onderzoeker. Aan het eind van de rit heb je hopelijk veel relevante onderzoeksvragen beantwoord en ben je een doctorstitel rijker.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Je bent Master of Science in een medisch-wetenschappelijke opleiding. Gezien de klinische relevantie van het onderzoek denken wij daarbij primair aan de opleiding Geneeskunde, maar andere medisch-wetenschappelijke opleidingen zijn ook mogelijk.
  • Gezien de aard van het onderzoek zijn zowel affiniteit met de klinische praktijk, als met preklinisch (en dierexperimenteel) onderzoek van belang.
  • Ervaring met wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder preklinisch of dierexperimenteel onderzoek, is een pré maar geen verplichting.
  • Je kunt gedisciplineerd werken en bezit over doorzettingsvermogen.
  • Goede beheersing van de Engelse taal is van belang.
  • Bewezen ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen is wederom een pré, maar geen must.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een uitdagend promotietraject met zowel klinische als preklinische aspecten.
  • Alle ruimte om jouw onderzoekstraject zelf vorm te geven.
  • Een gedegen opleiding tot allround onderzoeker, hopelijk af te sluiten met een succesvolle promotie.
  • Een contract voor een jaar (12 maanden) met de intentie tot verlenging met nog eens 3 jaar (36 maanden).
  • Voor een basisarts geldt inschaling in salarisschaal 10: € 3.359 tot € 5.292 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Voor een niet-basisarts geldt inschaling in salarisschaal OIO: € 2.901 tot € 3.677 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Je komt te werken als PhD kandidaat op de afdeling anesthesiologie. Binnen deze afdeling vindt veel onderzoek plaats, dus je hebt een grote hoeveelheid collega PhD kandidaten. Dit is een enthousiaste en gezellige groep die met regelmaat activiteiten organiseert buiten het werk.

De manier van werken in onze onderzoeksgroep kenmerkt zich door een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid. Je kunt je tijd voor een groot deel zelf indelen, maar dat vereist uiteraard wel de discipline om hier verstandig mee om te gaan. Wij hechten groot belang aan het nakomen van afspraken, maar staan altijd voor elkaar klaar als dingen niet lopen zoals ze gepland waren.

Specificaties

  • PhD
  • max. 36 uur per week
  • €2901—€5292 per maand
  • Gepromoveerd
  • 9843

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you