Senior Personeelsadministrateur (0,8 fte)

Senior Personeelsadministrateur (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 okt 8 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring als personeelsadministrateur en coördinerend talent? We komen graag met je in contact.

Functieomschrijving

Je werkt samen met je collega’s aan de juiste en tijdige verwerking van de personeels- en salarisadministratie voor onze ruim 8.800 medewerkers. Dit doe je met de collega’s van jouw afdeling Personeels- en Salarisadministratie (PSA) en de collega’s van de hr-afdelingen van diverse faculteiten en diensten binnen de universiteit. Bij afwezigheid van de teamleider ben jij de plaatsvervanger en geef je leiding aan het team (24 collega’s).

Een belangrijke verandering binnen onze organisatie is de overgang naar een nieuw personeelsadministratiesysteem. In deze functie draag je actief bij aan deze verandering en het digitaliseren, automatiseren en het optimaliseren van hr- en salarisprocessen. Je signaleert tijdig mogelijke knelpunten in de uitvoering van de personeel- en salarisadministratie en stelt proactief oplossingen voor. Je kijkt graag verder dan de standaard kaders van je functie.

De directie HR en de hr-afdelingen in de faculteiten en diensten werken samen aan professionalisering van de hr-dienstverlening binnen UU; de doelstellingen hierbij voor 2020-2024 zijn omschreven in het ‘HR domeinplan’.  Een van de doelen betreft een stapsgewijze concentratie van administratieve werkzaamheden van hr-afdelingen naar de personeels- en salarisadministratie in de komende drie jaar. Op deze afdeling heb je dus de kans bij te dragen aan het implementeren van deze verandering.

Bij ons vind je een prettige balans tussen werk en privé, en werken in een fijne collegiale sfeer.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Uit jouw kennis en ervaring blijkt dat je beschikt over:
 • een afgeronde hbo-opleiding en PDL-diploma (of bereid deze binnen een jaar te halen);
 • actuele kennis op het gebied van sociale verzekeringen, loonheffingen, pensioen en arbeidsrecht;
 • uitstekende communicatieve, adviserende en coachende vaardigheden;
 • de competenties om overzicht te houden en probleemoplossend te handelen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

En verder:
Je levert een proactieve bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling PSA en universitaire hr-processen. Daarnaast werk je graag samen, bent klant-, en resultaatgericht en neem je graag en gemakkelijk initiatief. Je werkt gestructureerd en bent in staat om mee te bewegen met voortdurende veranderingen. Je weet in drukke periodes het overzicht en de rust te bewaren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een positie (0,8 fte) voor één jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Administratief Service Centrum (ASC) van de Universiteit Utrecht is een onderdeel van de directie Finance, Control en Administratie en verleent een breed scala aan administratieve diensten aan de gehele Universiteit. Op dit moment werken er bij het ASC circa 80 medewerkers in diverse afdelingen van de financiële administratie, de studentenadministratie en de personeels- en salarisadministratie. De afdeling personeels- en salarisadministratie draagt zorg voor de correcte verloning van circa 8.800 medewerkers en verzorgt daarnaast een deel van de personeelsadministratie binnen de Universiteit Utrecht.
De personeels- en salarisadministratie is onderdeel van de hr-keten. 

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 32 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO
 • 1216193

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you