Technicus Anatomie en Fysiologie faculteit Diergeneeskunde (0,8-1,0 fte)

Technicus Anatomie en Fysiologie faculteit Diergeneeskunde (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 okt 5 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als technicus een bijdrage leveren aan een proefdiervrije wereld?

Functieomschrijving

Het team Anatomie en Fysiologie verzorgt onderwijs in bijna alle orgaansysteem- en themagerichte vakken van de bacheloropleiding Diergeneeskunde en in verdiepende practica van de masteropleiding. Ook geven onze docenten onderwijs bij andere opleidingen binnen de Universiteit Utrecht, zoals Biomedische Wetenschappen en University College Utrecht. Naast onderwijs richt Anatomie en Fysiologie zich op het onderzoek van stamcellen en tumoren bij mensen en dieren met gebruik van in vitro modellen. 

Als technicus lever je een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een proefdiervrije wereld. Je vervult een zelfstandige functie binnen het team van Anatomie en Fysiologie en werkt samen met docenten, onderzoekers en andere technici. Je tweede thuis is het Centre of Excellence for Plastination and Virtual Reality, een gezamenlijk initiatief van de faculteit Diergeneeskunde en het UMCU Utrecht. Dit centrum heeft als kerntaak het ontwikkelen van modellen (plastinaten) voor training en onderwijs in klinische vaardigheden. 

Je takenpakket is veelzijdig. Wat ga je doen?
 • Je gaat vooral modellen plastineren. Je maakt harde modellen en zachte modellen, bijvoorbeeld voor training in klinische vaardigheden zoals intuberen of bronchoscopie. We leiden je intern op tot een deskundige preparateur.
 • Je ondersteunt het onderwijs met hands-on werkzaamheden, bijvoorbeeld door het klaarzetten van diermodellen voor onderwijspractica of kleine werkgroepen.
 • Je bent betrokken bij innovatieve onderwijs- en onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld bij een project over virtual reality technologie. Of bij nieuwe onderwijsvormen, zoals blended learning waarbij contactonderwijs en online leren zijn geïntegreerd. Op deze manier leer je bij en ontwikkel je kennis en vaardigheden voor de toekomst.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je bent een laborant/technicus of paraveterinair met minimaal twee jaar werkervaring in het laboratorium op het gebied van de Life Sciences (gezondheidszorg).
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor anatomie en fysiologie.
 • Je bent enthousiast over het vakgebied van plastineren en je ambieert op termijn (na een interne opleiding) een zelfstandige functie als technicus/deskundig preparateur.
 • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe (technologische) ontwikkelingen, zoals virtual reality technologie en holografische modellen. Je leert graag bij en houdt van verandering in werkzaamheden.
 • Je bent een teamspeler en communicatief vaardig.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.
Je gaat werken in een klein team van (internationale) professionals, met andere technici, docenten en onderzoekers. Daarnaast heb je contact met (internationale) studenten van verschillende opleidingen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • een ontwikkelfunctie waarbij je intern wordt opgeleid;
 • een afwisselende functie in een boeiende werkomgeving, in een team waarin samenwerken en een goede sfeer voorop staan;
 • een positie (0,8-1,0 fte) voor één jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal €2.618,- en maximaal €3.636,- (schaal 6-7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Bij het departement Clinical Sciences van de faculteit Diergeneeskunde werkt een toegewijd team van professionals van verschillende disciplines. Hierdoor kunnen we de geneeskunde van gezelschapsdieren en paarden tot op het hoogste specialistische niveau uitoefenen en continu verbeteren. Op het departement worden de drie kerntaken patiëntenzorg, onderzoek, en onderwijs met passie vervuld en daar waar mogelijk de verbinding tussen deze drie kerntaken gezocht.

Anatomie & Fysiologie is onderdeel van het departement Clinical Sciences van de faculteit Diergeneeskunde. De focus ligt op diergeneeskundig onderwijs en onderzoek op de vakgebieden anatomie, (patho-) fysiologie, embryologie en stamcellen.

Ons onderzoeks- en onderwijswerk is geïnspireerd op de principes van de transitie naar proefdiervrije innovatie: www.uu.nl/en/research/life-sciences/communities/tpi-utrecht). Wij richten ons op betere wetenschap, onderwijs en onderzoek, met minder proefdieren.

Het Centre of Excellence for Plastination and Virrtual Reality van de faculteit Diergeneeskunde en het UMCU Utrecht houdt zich bezig met innovaties op het gebied van proefdiervrij onderwijs. Wij hebben meerdere samenwerkingsverbanden met het UMCU en het Prinses Máxima Centrum; wij zetten ons ook in om de wetenschap met een breder publiek te delen. Wij werken samen met de belangrijkste musea in dit land.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • 28—40 uur per week
 • €2618—€3636 per maand
 • MBO
 • 1216142

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 1, 3584CM, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you