Functioneel consulent onderwijslogistiek

Functioneel consulent onderwijslogistiek

Geplaatst Deadline Locatie
31 okt 26 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je graag werken op het snijvlak van de gebruikersorganisatie en ICT? Ben je analytisch, stel je je flexibel op én ben je op zoek naar een dynamische functie waarin je bijdraagt aan een betrouwbare en innovatieve informatievoorziening?

Functieomschrijving

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Het Expertisecentrum Studenten- en Onderwijszaken (SOZ), afdeling functioneel beheer zoekt een:

Functioneel consulent onderwijslogistiek (0,8 - 1,0 FTE)
De afdeling functioneel beheer SOZ is verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de systemen die de lifecycle van de student ondersteunen. De afdeling is onderverdeeld in drie teams: Aanmelden, Toelaten, Inschrijven & Exchange (ATIE), Digitale leeromgeving (DLO) en Onderwijslogistiek & Studievoortgang (O&S). Voor het team O&S zijn we op zoek naar een functioneel consulent.

Team O&S
Het team O&S richt zich voornamelijk op de ondersteuning van de (keten) processen onderwijsplanning, roostering, inschrijven op onderwijs, studiebegeleiding, resultaatverwerking & diplomering.

Het team bestaat uit 3 consulenten, 8 functioneel beheerders en 3 studenten-assistenten. Hoewel de processen in elkaar zijn verweven, hebben de medewerkers een duidelijk focusgebied en werken zij dagelijks nauw samen. Onder aansturing van een teamleider zorgt het team voor een optimale ondersteuning aan de studievoortgang van studenten en de onderwijslogistieke voorbereiding van het onderwijs.

Wat ga je doen?
 • Je signaleert en implementeert verbeteringen om de ondersteuning op onderwijslogistieke processen te optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren;
 • Je adviseert stakeholders en/of de organisatie over wijzigingen in de informatievoorziening en het gebruik van de systemen/integraties die je beheert.
 • Je beheert met het team het studenteninformatiesysteem uSis (Oracle Peoplesoft Campus Solutions) en andere gekoppelde systemen en integraties;
 • Je geeft functioneel sturing aan de functioneel beheerders en student-assistenten;
 • Je werkt intensief samen met verschillende ketenpartners binnen en buiten de organisatie;
 • Je werkt actief aan het behoud van korte lijnen binnen de gebruikersorganisatie;
 • Je onderhoudt nauw contact met leveranciers over openstaande issues gericht op zowel dagelijks als toekomstig gebruik van hun diensten en/of applicaties;
 • Je draait mee in (implementatie)projecten en indien van toepassing leid je een deelproject.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je beschikt over minimaal HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je bent bekend met ontwikkelingen binnen het onderwijslandschap en houdt je kennis up-to-date;
 • Je bent goed in staat werkzaamheden te delegeren, prioriteiten te stellen en operationele sturing te geven aan de directe collega’s binnen jouw werkgebied;
 • Je bent aantoonbaar in staat om binnen een keten de samenwerking op te zoeken en toont assertiviteit en ondernemerschap in de samenwerking;
 • Je communiceert helder en duidelijk en bent in staat structuur aan te brengen en te handhaven;
 • Competenties: conceptueel vermogen, analytisch vermogen, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid & organisatiesensitiviteit;
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (B2 niveau volgens het CEFR).

Arbeidsvoorwaarden

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Ons aanbod
Een functie in een organisatie volop in beweging. Mensen maken het verschil in onze organisatie en daarin willen we ook investeren. Een dienstverband vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.974 en maximaal € 5.439 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

In deze functie is het mogelijk om gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor te werken (hybride werken). Meer informatie over Universiteit Leiden kun je vinden op: https://www.universiteitleiden.nl.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG is hier te vinden.

Werkgever

Universiteit Leiden

Onze organisatie
Als expertisecentrum SOZ motiveren en ondersteunen wij studenten om hun academische en persoonlijke vaardigheden optimaal te ontwikkelen vanuit mentaal, fysiek, en sociaal welzijn. Het is onze ambitie dat alle studenten hun studie- en studententijd met succes en plezier doorlopen.

Aan zowel studenten, begeleiders als partners bieden wij informatie, ondersteuning en voorzieningen en werken we samen met elkaar, in en buiten de universiteit. Alleen samen kunnen we onze dienstverlening steeds vernieuwen en verbeteren om een fijne en optimale studie- en studententijd te faciliteren.

Specificaties

 • IT
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • 14241

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, 2312TT, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you