Onderzoeker Precisielandbouw

Onderzoeker Precisielandbouw

Geplaatst Deadline Locatie
31 okt 30 nov Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeker precisielandbouw werk je samen met boeren, bedrijven en startups aan de implementatie van technische toepassingen in de landbouw. Sta jij met één voet in de akkerbouwsector en heb je een passie voor precisielandbouw (denk aan AI en robot-toepassingen)? Dan is deze rol als onderzoeker bij Wageningen Plant Research op onze locatie in Lelystad een mooie uitdaging voor jou!

In deze rol werk je in een team van onderzoekers aan de ontwikkeling van nieuwe precisielandbouw toepassingen. Je draagt bij aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe toepassingen, met daarbij aandacht voor de inpassing in het bedrijfssysteem van de akkerbouwer. Je werkt mee in projecten die gericht zijn om ondernemers te leren omgaan met nieuwe precisielandbouwtoepassingen. Denk aan NPPL, Boerderij van de Toekomst, AGROS en the Next Fruit4.0.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als onderzoeker zijn:
 • Bijdragen aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe toepassingen;
 • verzamelen en analyseren van data, en rapportage van resultaten;
 • demonstratie en testen van deze technieken en deze kennis overdragen aan groepen ondernemers. Organiseren van workshops en open dagen;
 • meedenken en werken aan oplossingen voor regionale vraagstukken vanuit onze proefbedrijven in Lelystad, Valthermond, Vredepeel, Westmaas en Randwijk. Met verschillende partijen in de regio zet je deze projecten op.

Het team
Jij gaat samenwerken in een team van 5 onderzoekers Precisielandbouw binnen team Product- en gewasinnovaties op onze locatie in Lelystad. Daarnaast werk je op projectbasis samen met een groep vision & robotics collega’s in Wageningen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij bent zelfstandig en verbindend, waardoor jij de juiste afstemming vindt met het team en klanten. Daarnaast heb je probleemoplossend vermogen, en ben je kwaliteitsgericht en stressbestendig. Je herkent kansen en denkt graag mee om deze om te zetten in nieuwe projecten.

Ook beschik jij over:
 • een relevante hbo of wo opleiding;
 • kennis van precisielandbouw toepassingen en interesse in de landbouwtechniek;
 • affiniteit met de akkerbouwsector om goed te kunnen communiceren met ondernemers in deze sector;
 • interesse in (en evt. ervaring met) robot- en/of AI toepassingen en bijv. QGIS;
 • goede communicatieve vaardigheden, in het Nederlands (min. niveau B2) en Engels;
 • rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden een uitdagende functie op HBO/WO niveau met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3.166,- tot maximaal € 5.035,- bruto bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 9/10). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan ervoor gekozen worden te starten in een aanloopschaal, hiermee creëren we meer tijd voor een goede basis voor het optimaal uitvoeren van de functie. Een dienstverband van 32 uur is bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Business Unit Open Teelten
De Business Unit Open Teelten van Wageningen University & Research wil een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van economische gezonde open teelten met respect voor natuur, milieu en mens. De eenheid heeft daartoe een unieke positie verworven in de innovatiecyclus in de akkerbouw, fruitteelt, boomteelt en vollegrondsgroenteteelt en de groene ruimte. De BU Open Teelten brengt wetenschap in de praktijk. De BU is gespecialiseerd in het toetsen en ontwikkelen van innovaties in akkerbouw, fruit-, boom-, vollegrondsgroenteteelt en de groene ruimte. We zijn expert in het succesvol ontwikkelen en toetsen op praktijkschaal op basis van wetenschappelijke verantwoorde methoden en technieken. We doen dit met name met onze unieke kennis, proefbedrijven en bewaarfaciliteiten.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • P1356949-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you