Redacteur

Redacteur

Geplaatst Deadline Locatie
1 nov 26 nov Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als redacteur redigeer je informatie, teksten, tentamens, artikelen en ander (mogelijk) lesmateriaal. Een hoofdbestanddeel van je werk bestaat uit het binnen een cursus- en productieteam meewerken aan hoogwaardig Nederlands- en Engelstalig cursusmateriaal (inclusief tentamenteksten), zowel in gedrukte als digitale vorm, als ook de redactie binnen de digitale leeromgeving Brightspace.

Het redigeren van cursussen omvat: stilistisch verbeteren van kopij, afstemmen van tekst en illustraties, consistent maken wat betreft normeringen, rechtenverwerving regelen van artikelen en illustraties en het controleren van de diverse resultaten, inclusief grafische huisstijl en illustraties, van invoer tot en met het definitieve product. Bij deze taak werk je als betrokken collega nauw samen met de collega’s van onderwijsproductie en ook de verschillende universitair docenten die ieder hun eigen specialisme hebben. Je adviseert deze docenten vanuit je eigen deskundigheid over taal en stijl.

Verder ben je betrokken bij de redactie van overige schriftelijke en digitale kopij van de faculteit, zoals nieuwsbrieven en publicaties over onderzoeksresultaten.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Eisen

 • je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor taal en een gedegen kennis van grammatica en spelling
 • je beschikt over een voor de functie relevante afgeronde wo-bachelor of hbo-opleiding (bijvoorbeeld journalistiek, lerarenopleiding, communicatie, Nederlands)
 • je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken
 • je hebt bij voorkeur kennis van en/of sterke affiniteit met cultuurwetenschappen en aantoonbare belangstelling voor onderwijs en onderzoek
 • je beschikt over voldoende digitale vaardigheden om te kunnen werken in een digitale leeromgeving en om voor je werk relevante informatie op te zoeken en te gebruiken
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • je beschikt over de volgende competenties: nieuwsgierig, analytisch, accuraat, organisatiesensitief en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 maanden tijdelijk.

Salaris

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 9 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.640,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats

Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Tevreden studenten

In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (https://www.ou.nl/rankings).

Afdeling

Faculteit Cultuurwetenschappen

Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de hoofdtaken binnen de faculteiten.

De faculteit Cultuurwetenschappen (CW) is in transitie van op disciplines gebaseerd naar thematisch geordend interdisciplinair onderwijs en onderzoek. Op basis van een plan voor een doorontwikkeling van de faculteit voor de periode 2020-2025, werkt de staf momenteel aan een herziening van de bachelor, zijn thematische onderzoeksgroepen geformeerd en zal de master binnenkort aan een herziening worden onderworpen. De focus ligt op de culturele dimensie van de grote maatschappelijke uitdagingen van nu, in het bijzonder op het gebied van de vier thematische zwaartepunten van de faculteit: (Mentale) gezondheid en cultuur, Technologische innovatie en cultuur, Diversiteit en inclusie en Media en digitale transformatie.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 15.2 uur per week
 • max. €4640 per maand
 • HBO+
 • FAC/CW/23119

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you