Career Services Officer

Career Services Officer

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 26 nov Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij degene die onze studenten de weg naar de toekomst wijst?

Functieomschrijving

Als Career Services Officer ben je dé specialist op het gebied van arbeidsmarktvoorbereiding voor de studenten van Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (TSHD)! Je vervult een onmisbare rol door de studenten te begeleiden en de School te adviseren. Door jouw inzet neemt elke TSHD student zijn volgende loopbaanstap vol vertrouwen.  

 

Jouw functie

Je maakt deel uit van een enthousiast en gedreven team: Student Career Services. Dit team bestaat uit 8 Career Services Officers (CSO), 1 External Relations Officer (ERO), 3 Career Coaches & Trainers (CCT), een Office Manager en een Teamleider. Samen maken we ons elke dag sterk voor optimale loopbaanbegeleiding van studenten. 

 

Iedere CSO werkt binnen een specifieke faculteit als eerste aanspreekpunt en sparringspartner. Deze functie is gepositioneerd in het Education Support Team (EST) van TSHD. Samen met de huidige CSO en internship coordinator van de faculteit denk je mee over de arbeidsmarktvoorbereiding van de TSHD student. Verder heb je korte lijntjes met onderwijscoordinatoren en opleidingsdirecteuren om zo de ambities van de faculteit om te zetten in uitvoering.

 

Dit betreft de volgende werkzaamheden:

 • Je initieert en onderhoudt van contacten met de student, de programmadirecteuren van de opleidingen en andere intern betrokkenen. 
 • Je signaleert de behoefte onder studenten in verschillende fases van hun studieloopbaan en vertaalt dit in concrete initiatieven en activiteiten, hierbij stem je af met je collega’s en de studieverenigingen.  
 • Jij gaat de jaarlijkse Career Day organiseren, waarin je nauw samenwerkt met de studieverenigingen. Ook neem je actief deel aan de projectgroep voor de organisatie van de Tilburg University Career Week. 
 • Je geeft voorlichting en presentaties voor de studenten. 
 • Je voert adviesgesprekken met de student, beantwoord vragen en waar nodig verwijs je door. Je houdt hiertoe spreekuren.
 • Je onderhoudt het netwerk en de relaties met studenten om ze te stimuleren in professionele groei en voor te bereiden op de arbeidsmarkt.
 • Je signaleert trends in arbeidsmarktontwikkeling en je gaat hierover in gesprek met de teamleider SCS, het facultair management van de School en de opleidingsdirecteuren
 • Je werkt aan de professionalisering van de diensten aan de student samen met Career Coaches & Trainers en collega’s van het team SCS. 
 • Je verzamelt, genereert en presenteert managementinformatie over de arbeidsmarkt voor de faculteit.  
 • Je zorgt dat de CSOs in beeld zijn bij studenten, communiceert over kansen op de arbeidsmarkt en doet promotie voor de verschillende activiteiten. 
 • Je verricht de administratieve afhandeling van bovenstaande taken. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau en bij voorkeur al een aantal jaren werkervaring, bijvoorbeeld als accountmanager, recruiter of binnen het onderwijs. 
 • Je bent een organisatietalent, en je gaat bovendien gestructureerd te werk. 
 • Je hebt goede communicatievaardigheden en bent in staat om met verschillende partijen te schakelen en snel tot de kern van het gesprek te komen.
 • Je weet wat student en arbeidsmarkt met elkaar verbindt en wat over en weer nodig is, nu en in de toekomst.
 • Je beschikt over individuele coaching kwaliteiten of je bent bereid dit te leren. 
 • Beheersing van de Engelse taal op CEFR 1 niveau. 

 

Jouw talenten

 • Je hebt een buitengewone belangstelling voor de mensen om je heen, van student tot collega, van wetenschapper tot ondernemer; je weet wat hen beweegt en maakt oprecht contact.
 • Je bent organisatiesensitief. Je hebt gevoel voor processen en structuren binnen de (onderwijs)organisatie en jouw rol daarin. 
 • Je bent creatief in het zien en creëren van kansen en vertaalt deze op een proactieve, constructieve manier in acties en resultaten.
 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.  
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht verlenging.

Het betreft een functie voor 0,7 fte (28  uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal €3.226,- en maximaal €5.090,-bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Studie- Loopbaan begeleider en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

 

Dit is een vacature waarvan de werkzaamheden overeenkomstig artikel 2.3 lid 7 sub b Cao Nederlandse Universiteiten tijdelijk gefinancierd worden op basis van projectfinanciering, namelijk Kwaliteitsafspraken. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Voorzetting van deze functie is afhankelijk van gebleken geschiktheid en de beschikbaarheid van financiële middelen. 
 
Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten en streven ernaar om inclusief te zijn, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving, die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

 

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 28 uur per week
 • HBO+
 • 21958

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you