Herkauwersdierenarts/docent herkauwersgezondheidszorg bij de UU en ULP (0.8-1.0 fte)

Herkauwersdierenarts/docent herkauwersgezondheidszorg bij de UU en ULP (0.8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 26 nov Harmelen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek jij een combinatie van onderwijs en praktijk, en hou je van een academische omgeving maar wil je ook graag tussen de koeien, schapen en geiten zitten?

Functieomschrijving

De Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk (ULP) en het team Sustainable Ruminant Health (SRH) van de afdeling Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren (Universiteit Utrecht) zoeken samen een ambitieuze herkauwersdierenarts die praktijkwerk wil combineren met het geven van onderwijs. Dit is een dynamische baan waarbij je afwisselend werkt bij de ULP en bij SRH. Binnen de ULP verzorg je klinisch werk (inclusief diensten) en bedrijfsadvisering op melkveebedrijven en bij kleine herkauwers waarbij je tevens 1-op-1 onderwijs verzorgt voor studenten. Binnen SRH geef je theoretisch en praktisch onderwijs in de bachelor en master van de opleiding diergeneeskunde.

We bieden je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een uitstekende dierenarts-docent, bijvoorbeeld door cursussen te volgen en door veel interactie met collega’s. Het behalen van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) is een onderdeel van het eerste jaar. Het doen van een PhD- of SIO-traject is een mogelijk vervolg op deze functie.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een herkauwersdierenarts, bij voorkeur met enkele jaren praktijkervaring. Als je interesse hebt in klauwgezondheid, huisvesting en/of voeding van herkauwers is dat een pluspunt.  

We zoeken een constructieve teamspeler met een kritische academische houding. De ideale kandidaat heeft verder uitstekende communicatieve vaardigheden, is ambitieus, zelfstandig en in staat om zich in korte tijd in te lezen in de voor het onderwijs relevante onderwerpen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

  • een positie (0.8-1,0 fte) voor één jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op verlenging;
  • een salaris van minimaal € 3624,- en maximaal € 4805,- (standaard bedragen Veterinaire sector cao, Dierenarts A / Dierenarts B) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld;
  • arbeidsvoorwaarden op basis van de Veterinaire sector cao.

Een contract wordt bij ULP afgesloten, waarbij de werkzaamheden deels worden uitgevoerd bij ULP en deels bij de UU. Deze verdeling van werkzaamheden en de bijbehorende afspraken, zoals die over reiskosten, zullen worden vastgelegd in een detacheringsovereenkomst

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg.

De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

De Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk in Harmelen verzorgt in een marktgerichte setting veterinaire dienstverlening aan eigenaren van landbouwhuisdieren, praktijkgericht onderwijs aan diverse partijen en toepassingsgericht onderzoek voor farmaceutische bedrijven en overheidsinstellingen. Met veel inzet en plezier dragen ULP-medewerkers samen in een team van gedreven professionals bij aan een toekomstbestendige veehouderij. Medewerkers van de ULP hebben oog voor kwaliteit, en zijn klantgerichtheid, betrouwbaar, betrokken, innovatief en ondernemend.

Het team Sustainable Ruminant Health aan de faculteit Diergeneeskunde is een jong en enthousiast team dat werkt aan duurzame gezondheidszorg van herkauwers. Het team bestaat uit dierenartsen, zowel practici als wetenschappers, en andere experts met passie voor het verzorgen van diergeneeskundig (praktisch) onderwijs, hoogkwalitatief wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke dienstverlening op het gebied van herkauwers. Teamspirit, dynamisch werk, gezelligheid en werken aan een betere wereld zijn kernwaarden in ons team.

Specificaties

  • Onderwijs; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • 28—40 uur per week
  • €3624—€4805 per maand
  • Universitair
  • 1216483

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Reijerscopse overgang 1, 3481 LZ, Harmelen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you