Financial Consultant Faculty of Science and Engineering

Financial Consultant Faculty of Science and Engineering

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 26 nov Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek je uitdaging en afwisseling in je werk? Wil je zelfstandig werken en veel verantwoordelijkheid en vrijheid? Vind je aandacht voor persoonlijke ontwikkeling belangrijk? Dan is dit misschien wel de perfecte baan voor jou!

Functieomschrijving

Wat ga jij doen?
Als Financial Consultant word je vanuit de dienst Finance geplaatst bij de Faculty of Science and Engineering (FSE) en vervul je een belangrijke brugfunctie tussen de dienst Finance en FSE. Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit financiële begeleiding van onderzoeksprojecten. Gedurende de looptijd van het project ben jij het aanspreekpunt en geef jij (mede) vorm aan de financiële voortgang van het project. Daarbij kun je denken voornamelijk denken aan:
 • Opstellen begrotingen voor onderzoeksprojecten
 • Extern rapporteren over de financiële voortgang naar subsidiegevers en externe marktpartijen die onderzoek financieren
 • Intern rapporteren aan projectleiders, controllers en t.b.v. de begrotings- en jaarrekeningscyclus
 • Voorbereiden en begeleiden van accountantscontroles

Naast je reguliere werkzaamheden zijn er ook mogelijkheden om te participeren in (verbeter)projecten en implementaties.

Je komt te werken bij het team Finance van 7 medewerkers bij FSE centraal. Het team levert ondersteunende diensten aan het wetenschappelijk personeel van FSE. Je werkt voornamelijk samen met projectmanagers, subsidieadviseurs en managing directors van de verschillende afdelingen binnen de faculteit. Daarnaast werk je als Financial Consultant nauw samen met de andere Financial Consultants en de financial controllers.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wie ben jij?
Als Financial Consultant ben je dienstverlenend ingesteld. Je bent sociaal en je vindt het leuk om in een team en met diverse belanghebbenden samen te werken. Verder is het van belang dat je de volgende competenties beheerst:
 • Plannen en organiseren: je krijgt te maken met verschillende deadlines
 • Flexibiliteit: je krijgt regelmatig onverwachte/onvoorziene (prioritaire) werkzaamheden
 • Nauwkeurig werken: je levert advies en rapportages die aansluiten op de behoefte van bv. projectleiders, controller en subsidieadviseur
 • Leergierig en initiatiefrijk: pro-actief meedenken en ongevraagd advies worden gewaardeerd

Verder heb je:
 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie, Financial Control of Accountancy
 • Kennis van MS-Office en goede beheersing van MS-Excel
 • Een goede beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?
Als Financial Consultant bij Finance kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 8-10 conform UFO-profiel Administrateur met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3.377 en €4.640 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van maanden met een omvang van 1.0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Werkgever

Maastricht University

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Afdeling

Binnen Finance bij de Universiteit Maastricht vervullen circa 140 professionals dagelijks een belangrijke brugfunctie tussen de dagelijkse praktijk van een internationale, innovatieve en dynamische omgeving enerzijds en (financiële) wet- en regelgeving anderzijds. Onze professionals werken nauw samen met vooraanstaande academici, onderzoekers en andere experts en dragen bij aan de groei en ontwikkeling van onze universiteit.

Bij Finance spelen onze professionals een cruciale rol in het beheer van de financiële middelen. Zij zorgen voor een adequate financiële administratie en anderzijds hebben zij een adviserende functie voor alle universitaire bestuur- en adviesorganen. Kernbegrippen bij de administratie zijn: up to date, volledig, juist, betrouwbaar en zo efficiënt mogelijk.

Een baan als Finance professional bij de Universiteit Maastricht biedt een stimulerende en inspirerende omgeving waarin je voortdurend kunt leren en groeien. Wij bieden je voldoende opleidingsmogelijkheden zoals een mastertraject, business-registercontrollersopleiding, vakopleiding payroll services en/of training adviesvaardigheden. Wil jij meer weten over het werken binnen Finance? Neem contact op met onze hr-adviseur Pierre Schroder; p.schroder@maasstrichtuniversity.nl.

Specificaties

 • Financiën
 • max. 38 uur per week
 • €3377—€4640 per maand
 • HBO+
 • 390

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Tongersestraat 6, 6211LN, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you