PhD Voedingsstrategieën voor het verminderen van complicaties bij IC-patiënten

PhD Voedingsstrategieën voor het verminderen van complicaties bij IC-patiënten

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 22 nov Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor het verbeteren van de zorg voor IC-patiënten door het optimaliseren van voedingsstrategieën? Ben je geïntrigeerd door de klinische (patho-)fysiologie en de potentiële impact van timing van voeding op de circadiane biologie en metabole gezondheid, en ben je gedreven om humaan onderzoek direct aan het bed van patiënten op dit gebied uit te voeren? Dan is deze PhD-vacature wellicht interessant voor jou.

Als promovendus voor het project ‘Voedingsstrategieën bij IC-patiënten’ aan Wageningen Universiteit volg je een 4-jarig PhD-traject en draag je bij aan het begrijpen van de rol van het tijdstip van voeden bij IC-patiënten gericht op het verminderen van metabole complicaties. Je gebruikt state-of-the-art methodologieën om het effect van voeding op circadiane en metabole uitkomstmaten te onderzoeken, waaronder glucose- en eiwitmetabolisme en gastro-intestinale en spierfysiologie. Daarnaast zal dit project ook het effect en haalbaarheid van een voeding- en beweeginterventie op de spierkwaliteit en het functioneel herstel in de post-IC-fase onderzoeken. Je initieert en coördineert een multidisciplinair onderzoeksproject gericht op het verbeteren van metabole en klinische uitkomstmaten door middel van het optimaliseren van de voedingszorg bij IC-patiënten.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zullen bestaan uit:
  • het opzetten van een onderzoek naar de impact van bolus voeding overdag versus continue voeding op metabole uitkomstmaten bij IC-patiënten, waaronder glucoseregulatie, gastro-intestinale tolerantie, spiermetabolisme en circadiaan ritme;
  • het onderzoeken van het effect en haalbaarheid van een voeding- en beweeginterventie in de post-ICU-fase, gericht op het verbeteren van klinische uitkomsten zoals functioneel herstel, spiergezondheid en de glucoseregulatie;
  • toepassen van geschikte wearables en tools om de voedselinname, slaapkwaliteit en metabole resultaten bij IC-patiënten te monitoren;
  • het ontwikkelen en coördineren van een multicenter randomized controlled trial (RCT) om de effecten van timing van voeding bij IC-patiënten te onderzoeken, hierbij zal er nauw worden samengewerkt met onderzoekers, artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, en chronobiologen binnen Nederland;
  • het ontwikkelen van geschikte disseminatie strategieën en implementatie van bevinden voor patiëntenverenigingen en -netwerken.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je bent veelzijdig, gedreven, doortastend, hebt oog voor detail en werkt graag in een klinische, interdisciplinaire omgeving. Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit, kunt goed zelfstandig functioneren en beschikt over uitstekende organisatie- en communicatieve vaardigheden. Je bent gemotiveerd en beschikt over de vaardigheden om hoogwaardig metabool onderzoek in een acute klinische setting op te zetten en uit te voeren (volgens de principes van Good Clinical Practice). Je draagt graag bij aan innovatief klinisch onderzoek op het gebied van voeding en metabolisme gericht op het verminderen van complicaties en het verbeteren van herstel bij IC-patiënten.

Verder beschik je over het volgende:
  • een succesvol afgeronde universitaire MSc-opleiding op het gebed van voeding-, biomedische- of gezondheidswetenschappen, geneeskunde of een andere opleiding die jij relevant acht voor de aangeboden functie;
  • bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van humane interventiestudies op het gebied van voeding, fysiologie en/of patiënten onderzoek;
  • excellente organisatievaardigheden, zelfstandig werken en hands-on mentaliteit om hoogwaardig klinisch onderzoek op te zetten en uit te voeren een acuut klinische setting;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • aanhoudende toewijding en doorzettingsvermogen om multidisciplinaire samenwerkingen te ontwikkelen;
  • vloeiend begrip van de Nederlandse taal (spreken en schrijven) is essentieel i.v.m. patiëntencontact;
  • uitstekend begrip in Engels, zowel schriftelijk en mondeling;
  • sociale en creatieve vaardigheden voor implementatie bij patiënten belangenverenigingen en professionele netwerken;
  • goede presentatievaardigheden en mentorschap; je bent gemotiveerd om studenten en onderzoeksmedewerkers op te leiden en te begeleiden.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via het ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Het bruto salaris voor het eerste jaar bedraagt € 2.770,- per maand, oplopend naar € 3.539,- in het vierde jaar, volgens de CAO-Nederlandse Universiteiten (schaal P). Hierbij wordt uitgegaan van een fulltime werkweek van 38 uur. Wij bieden een tijdelijk contract van 18 maanden, dat bij goed functioneren wordt verlengd met de duur van het project.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 18e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Jij gaat hier werken
Jouw functie is binnen de afdeling Humane Voeding & Gezondheid op de campus van Wageningen Universiteit en op de afdeling Intensive Care van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Je bent ingebed in de leerstoelgroep ‘Nutritional Biology’ van Wageningen Universiteit en de Intensive Care Onderzoeksgroep Voeding en Metabole Stress in het Ziekenhuis Gelderse Vallei. De dagelijkse begeleiding zal plaatsvinden door Dr. Imre Kouw (Senior onderzoeker Voeding en Intensive Care, WUR) onder mentorschap van hoogleraar Voeding en Metabole Stress Arthur van Zanten (WUR/ZGV) en hoogleraar Voedingsbiologie Renger Witkamp (WUR).

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • P1360506-3

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you