Onderzoeksassistent Teelt- en rassenonderzoek

Onderzoeksassistent Teelt- en rassenonderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 27 nov Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeksassistent draag je bij aan teelt- en rassenverbetering in de Nederlandse akkerbouw en veehouderij. Met jouw praktische kennis en ervaring ondersteun jij het onderzoek. Op deze wijze draag je bij aan het verduurzamen van de akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt en ruwvoederproductie.

Als onderzoeksassistent lever je een praktische bijdrage in het domein van teelt- en rassenonderzoek (waaronder mais en gras). Je draagt zorg voor het voorbereiden en het uitvoeren van een breed palet aan onderzoekwerkzaamheden, van geschikte percelen zoeken tot zaaien, onderhoud en het doen van waarnemingen tot oogst. Je hebt veelvuldig contact met proefveldhouders en spreekt de boerentaal.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Voorbereiden en uitvoeren van onderzoekswerkzaamheden;
 • contacten onderhouden met boeren en proefveldhouders;
 • aansturen van betrokkenen die ondersteunen bij de werkzaamheden;
 • invoeren van de verzamelde gegevens in geautomatiseerde bestanden;
 • signaleren van afwijkingen van teeltomstandigheden.

Jij gaat samenwerken met een klein team van 8 onderzoekers die actief zijn in het teelt- en rassenonderzoek. Daarnaast maak je deel uit van een pool van onderzoeksassistenten die ingezet wordt in een breed scala aan onderzoeksprojecten van de business unit.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je bent een klantgerichte, samenwerkende en resultaatgerichte persoonlijkheid met drive en een proactieve instelling.

Ook beschik je over:
 • Minimaal over een afgeronde MBO opleiding in een groene richting, bijvoorbeeld Plantenteelt, Tuinbouw, Hoveniersvak;
 • praktische kennis van de akkerbouw en/of ruwvoederproductie. Kennis van proeftechniek is een pré;
 • kennis van ziekten, plagen en onkruiden;
 • een rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Het betreft een dienstverband van minimaal 24 uur en maximaal 36 uur per week. Wij bieden een marktconform salaris van minimaal € 2.287,- tot maximaal € 3.551,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 5,6 of 7, afhankelijk van opleiding en werkervaring). In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna wordt verlengd, de intentie is een contract voor onbepaalde tijd met elkaar aan te gaan. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Hier ga je werken
De Business Unit Open Teelten (OT) van Wageningen Research werkt aan de ontwikkeling van nieuwe strategieën op het gebied van onder andere teelttechniek en gewasbescherming, voor akkerbouwers, tuinders, toeleverende en afnemende bedrijven in de agro-industrie, overheden en maatschappelijke organisaties. Bij de business-unit Open Teelten werken ca. 200 mensen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de centrale locatie in Lelystad, op regionale onderzoekslocaties (Vredepeel, Valthermond en Westmaas) en op praktijkbedrijven.   

In het onderzoeksteam Product- en Gewas Innovatie werken onderzoekers o.a. aan duurzame oplossingen voor actuele teeltvraagstukken. Naast onderzoek naar nieuwe gewassen wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het Cultuur- en Gebruikswaarde Onderzoek. Hierin worden nieuwe rassen getoetst op opbrengend vermogen en een reeks kwaliteitskenmerken die relevant zijn voor de rassenkeuze door de boerenpraktijk. We leveren ook een bijdrage aan nieuwe teeltsystemen.

WUR Open Teelten is een dynamische organisatie in een markt met uitdagende vragen van de klant.

Je standplaats is Lelystad.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • MBO+
 • P1361190-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you