Studentenpsycholoog met als focusgebied internationale studenten (0,7 - 0,9 fte)

Studentenpsycholoog met als focusgebied internationale studenten (0,7 - 0,9 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 nov 13 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij voor onze internationale studenten de ervaren psycholoog die hen verder kan helpen? Dan nodigen we je uit ons divers samengesteld team te versterken.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een geschikte kandidaat die als studentenpsycholoog (met name gefocust op onze internationale studenten) ons divers samengesteld team van studentbegeleiders komt versterken. De collega’s binnen dit team - studentendecanen, studentenpsychologen en loopbaanadviseurs - werken vanuit verschillende expertisegebieden en geven advies en verlenen waar mogelijk hulp aan (internationale) studenten bij het oplossen van problemen die de studievoortgang in de weg staan en bieden ondersteuning bij het zoeken naar een werkkring.

Functie-omschrijving
Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:
 • Het voeren van intakegesprekken met (voornamelijk) internationale studenten die zich vrijwillig hebben aangemeld voor psychologische hulp.
 • Het samen met de student ontwerpen van een kortdurend en individueel begeleidingstraject en het uitvoeren daarvan.
 • Het onderhouden van contacten met verwijspartners en indien nodig de student verwijzen naar voorliggende voorzieningen indien langere of andere hulp geïndiceerd is.
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van voor de doelgroep relevante workshops en trainingen, gericht op bijvoorbeeld faalangst, zelfbeeld, assertiviteit, autonomie.
 • Het vanuit de eigen deskundigheid initiëren van activiteiten gericht op innovatie, professionalisering en deskundigheidsbevordering op het terrein van studentenwelzijn binnen de universiteit.
 • Je neemt deel aan casuïstiekbesprekingen/intervisie/supervisie, en woont reguliere (interdisciplinaire) overlegmomenten bij.
 • Het leveren van een bijdrage aan het functioneren van het team studentbegeleiding.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor ons voldoet een geschikte kandidaat aan de onderstaande punten.
 • Je hebt affiniteit en ruime ervaring met het werken voor een internationale studentenpopulatie, waardoor je bekend bent met de problematiek en de aanpak.
 • Je beschikt aantoonbaar over voldoende vakinhoudelijke kennis: je hebt een studie in de gedragswetenschappen of sociale wetenschappen afgerond op HBO of WO-niveau, bij voorkeur psychologie.
 • Je beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar relevante werkervaring als psycholoog (bij voorkeur registratie als GZ- psycholoog of psychotherapeut),
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en workshops.
 • Je bent communicatief vaardig en legt makkelijk verbinding met anderen.
 • Je beheerst zowel mondeling als schriftelijk de Engelse en de Nederlandse taal goed (CEFR, niveau C1).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is maart 2024, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de dienst Education and Student Affairs (E&S). De functie heeft een omvang van 0,7 fte - 0,9 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.226 en € 5.929 bruto per maand (aanloopschaal 10 of schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Binnen de Erasmus Universiteit werkt de dienst E&S van Professional Services voor de gehele universiteit.

Afdeling

Onderdeel van de dienst Education & Student Affairs is de afdeling Studentenvoorzieningen . Het team Studentbegeleiding - onderdeel van de afdeling - adviseert en begeleidt studenten bij niet-opleiding specifieke problemen die de voortgang van de studie belemmeren (studentendecanen, -psychologen en studeren met een functiebeperking) en biedt studenten informatie, advies, begeleiding, training en coaching over onderwerpen die te maken hebben met studieswitch, masterkeuze en voorbereiding op de Nederlandse arbeidsmarkt (Loopbaanadvies).

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 28—36 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO+
 • 3886

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you