Jurist van de Examencommissie

Jurist van de Examencommissie

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 30 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de uitvoering van de landelijke Beroepsopleiding Advocaten (BA)? En ben jij op zoek naar een werkomgeving met goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, op een groene en dynamische campus? Word dan jurist van de Examencommissie bij de Beroepsopleiding Advocaten. De Beroepsopleiding Advocaten wordt mede uitgevoerd door het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs (CPO), onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Als jurist van de Examencommissie houd je je voornamelijk bezig met het behandelen van verzoeken en bezwaren die zijn gericht aan de Examencommissie voor de Beroepsopleiding Advocaten. Het merendeel van deze verzoeken en bezwaren is bestuursrechtelijk van aard. Je zorgt voor de coördinatie en voor een goed verloop van de gehele procedure. In dat kader onderhoud je onder meer contact met de Examencommissie, beoordelaars en advocaat-stagiairs. Je adviseert de Examencommissie en schrijft conceptbesluiten en verweerschriften. Ook vertegenwoordig je de Examencommissie bij hoorzittingen en tijdens procedures bij de rechter. 

Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage aan de (door)ontwikkeling van de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten. Samen met twee andere juristen ondersteun je de Examencommissie op beleidsmatig gebied. Binnen onze organisatie fungeer je als sparringpartner en juridische vraagbaak.

Je voert je werk uit onder functionele verantwoordelijkheid van de Examencommissie van de BA, die is ingesteld door de Nederlandse orde van Advocaten.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je bent een jurist met een afgeronde universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid.
  • Je hebt goede kennis van het bestuursrecht, bij voorkeur blijkend uit relevante werkervaring in een juridische omgeving.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met het behandelen van bestuursrechtelijke verzoeken en met het voeren van juridische bestuursrechtelijke procedures.
  • Je bent initiatiefrijk, hebt een faciliterende houding en werkt gestructureerd en klant- en oplossingsgericht.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands.
  • Affiniteit met onderwijs is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,7 - 0,9 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs (CPO) verzorgt, als onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, een breed aanbod aan postacademisch onderwijs voor praktijkjuristen. Daarbij is de inzet van topdocenten het uitgangspunt. Onze missie is ‘relevant zijn voor de rechtspraktijk in Nederland’. Dat betekent dat iedereen die zaken doet met het CPO deze relevantie ervaart, zowel in de inhoud als de vorm van het onderwijs en in de service die het CPO daaromheen biedt.

Als CPO ontwikkelen en organiseren we een breed en hoogstaand aanbod aan juridisch onderwijs. Denk hierbij aan specialisatieopleidingen, diverse beroepsopleidingen zoals die voor advocaten, notarissen en anderen, kort-cyclische cursussen, symposia en maatwerkcursussen voor een breed scala aan zakelijke klanten. Daarnaast zijn wij opleidingspartner voor diverse verenigingen en organisaties in het juridische werkveld.


Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En dat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 1216694

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you