Medewerker marketing en communicatie Universiteitsmuseum Utrecht (0,8 fte)

Medewerker marketing en communicatie Universiteitsmuseum Utrecht (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 3 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Weet jij hoe je onze museumverhalen met een creatieve blik aantrekkelijk presenteert? En heb je affiniteit met wetenschap? Dan is deze functie iets voor jou!

Functieomschrijving

Weet jij hoe je onze museumverhalen met een creatieve blik aantrekkelijk presenteert? En heb je affiniteit met wetenschap? Dan is deze functie echt iets voor jou. Je maakt onderdeel uit van het team Marketingcommunicatie dat uitvoering geeft aan de (online) marketing- en communicatiestrategie van het UMU (Universiteitsmuseum Utrecht). Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit vernieuwde familiemuseum krijgen bezoekers een kijkje onder de motorkap van wetenschap en worden ze zelf een onderzoeker. Belangrijke doelgroepen zijn families met kinderen, en leerkrachten en docenten.

Taken:
  • Je beheert de social mediakanalen, creëert en plaatst content, en je houdt de contentkalender up-to-date.
  • Je schrijft inclusieve teksten voor o.a. nieuwsbrieven, website en social media, en je doet voorstellen voor aansprekend beeldgebruik.
  • Evenementen en programma's weet jij in te zetten als marketinginstrument.
  • Je weet docenten en leerkrachten te enthousiasmeren voor onze educatieve programma’s.
  • Je begeleidt vormgeving, drukwerk en (online) advertenties, en onderhoudt contacten met leveranciers.
  • Je werkt mee aan plannen voor marketing- en communicatiecampagnes.
  • Je ondersteunt bij het verzamelen en analyseren van marketing- en bezoekersdata.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je bent sterk in het schrijven van inclusieve, doelgroepgerichte teksten en het maken van content voor verschillende communicatiemiddelen. Het kunnen schrijven van foutloze, wervende teksten is een must.
  • Je hebt ervaring met (online) marketing, SEO, website(content)beheer en met contentmanagementsystemen en in het (mee)ontwikkelen en uitwerken van marketing- en communicatiecampagnes. Daarnaast heb je ervaring met beeldselectie en vormgeving. Je weet om te gaan met tools als Photoshop en InDesign.
  • Je bent communicatief vaardig, zelfstandig, je zit vol goede ideeën, je neemt initiatief en je kunt goed samenwerken.
  • Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring (minimaal 3 jaar) op hbo- werk- en denkniveau.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende doelgroepen en naar hoe je deze het beste kunt bereiken.
  • Je hebt affiniteit met cultuur en wetenschap.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

  • een positie (0,8 fte) voor een jaar;
  • een salaris van minimaal € 3.072,- en maximaal € 4.103,- (schaal 8 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst. Het CWC is een centrale ontmoetingsplek voor wetenschap, cultuur en samenleving. Met activiteiten en expertise op het gebied van brede vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie en cultuur draagt het CWC bij aan het profiel en de ambities van de Universiteit Utrecht voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact. Centraal daarbij staan de betrokkenheid van een breed publiek bij wetenschap (public engagement) en de brede vorming van studenten.  

Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) werken creatieve mensen, samen met wetenschappers en anderen, aan het onderzoeksmuseum van Nederland. Het UMU maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van de rijke collectie academisch erfgoed. Ook de Oude Hortus is onderdeel van ons museum. Met tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten en programma’s willen wij een breed publiek een kijkje onder de motorkap van wetenschap geven. Onze ambitie is om jaarlijks 100.000 bezoekers te ontvangen.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 30—32 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • HBO
  • 1216404

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you