Juniormedewerker Communicatie & Administratie - Huygens Instituut - Amsterdam

Juniormedewerker Communicatie & Administratie - Huygens Instituut - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
20 nov 17 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een enthousiaste aanpakker, stressbestendig en heb je een afgeronde opleiding in Communicatie? Wil jij relevante werkervaring opdoen en je netwerk vergroten door mee te werken aan de organisatie van een van de grootste meerdaagse historische ev...

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Ter ondersteuning van het bureau bij de organisatie van de Historicidagen 2024, zoekt het KNHG per 1 maart 2024 voor de periode van zeven maanden een Juniormedewerker Communicatie & Administratie (0,42 fte – 16 uur p.w.). De Historicidagen 2024 worden van 22 tot en met 24 augustus 2024 georganiseerd door het KNHG in samenwerking met Maastricht University en de Open Universiteit. Drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops, waar iedereen die betrokken is bij het historische werkveld welkom is. Het thema van de Historicidagen 2024 is Ongedisciplineerde Geschiedenis - Undisciplined History. In deze editie van de Historicidagen denken we opnieuw na over hoe we geschiedenis schrijven. Hoe onderzoeken, schrijven en onderwijzen we het verleden? En wie onderzoekt, schrijft en onderwijst geschiedenis?

Als juniormedewerker Communicatie & Administratie draag je bij aan de organisatie en help je mee de vierde editie van de Historicidagen tot een succes te maken. Je maakt deel uit van het KNHG-team en werkt nauw samen met collega’s van Universiteit Maastricht en de Open Universiteit. De werkzaamheden bestaan uit praktische ondersteuning van de medewerkers Communicatie en Ledenadministratie van het KNHG bij de organisatie van de Historicidagen 2024.

Als juniormedewerker Communicatie & Administratie:
 • voer je onderdelen van het communicatieplan uit, waaronder het sociale mediaplan;
 • ben je medeverantwoordelijk voor het onderhoud van de website www.historicidagen.nl;
 • organiseer je de informatiemarkt en regel je de merchandise;
 • ondersteun je de administratieve afhandeling van de registratie van deelnemers, sprekers en gasten tijdens de Historicidagen;
 • verleen je organisatorische ondersteuning ter voorbereiding van en tijdens de Historicidagen zelf.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Functie-eisen
 • een afgeronde opleiding HBO/WO, bij voorkeur in de richting van Geschiedenis, Communicatie en/of Marketing.
 • goede contactuele eigenschappen met een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • een enthousiaste aanpakker;
 • stressbestendig en niet bang voor deadlines;
 • zeven maanden beschikbaar voor 16 uur per week vanaf 1 maart 2024.

Wat bieden wij:
 • een interessante en praktische werkervaringsplaats voor een starter op de arbeidsmarkt;
 • een dienstverband voor 16 uur per week gedurende zeven maanden (van 1 maart tot en met 30 september 2024);
 • toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (inter)nationale netwerk van de vereniging;
 • werken in een klein, maar hecht en dynamisch team.

De standplaats van deze functie is Amsterdam, maar het zal voorkomen dat er werkzaamheden in Maastricht worden verricht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 7 maanden.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.693,- en maximaal € 3.636,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden. Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

Huygens Instituut

Over het Huygens Instituut
Het Huygens Instituut wil het onderzoek naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur verrijken, verbreden, vernieuwen en breed toegankelijk maken. Dat doen we door historische en literaire data en teksten uit verschillende collecties en bronnen digitaal te ontsluiten, met elkaar te verbinden en op innovatieve manieren te analyseren - door de eeuwen heen en voorbij de grenzen van Europa.

Afdeling

KNHG

Over het KNHG

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levenden lijve op congressen, 'in druk' en online via BMGN - Low Countries Historical Review (bmgn-lchr.nl) en www.historici.nl die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 16 uur per week
 • Universitair
 • 1887

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you