Adviseur subsidieaanvragen

Adviseur subsidieaanvragen

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 7 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, zoekt een:

Adviseur subsidieaanvragen (0,8 fte)

Vacaturenummer: 14303

Functieomschrijving

Wil jij werken in een dynamische omgeving waarin je jouw enthousiasme inzet om gepassioneerde wetenschappers te ondersteunen en coachen met het schrijven van onderzoeksvoorstellen, dan is dit de baan die bij je past.

De werkzaamheden
 • Als subsidieadviseur ondersteun je onze wetenschappers bij hun aanvragen voor onderzoeks¬projecten en deel je de beste methoden voor het ontwikkelen van voorstellen. Je werkt nauw samen met het managementteam van het LION, collega's van de ondersteunende staf van LION en andere relevante universitaire afdelingen (zoals Luris en de financiële afdeling) om de onderzoeksstrategie en ambities te helpen realiseren. Daarnaast verzamel je informatie over interessante nieuwe subsi-diemogelijkheden (calls) en samenwerkingen en informeer je de wetenschappers hier actief over.
 • Taken en verantwoordelijkheden:
 • Je identificeert de calls die passen bij wetenschappers binnen LION;
 • Je coördineert de subsidieaanvragen; adviseert en coacht de wetenschappers;
 • Bij toekenning van een onderzoeksproject werk je samen met de ondersteunende staf van LION om het project op te starten. Je onderhoudt contact met Luris voor de consortiumovereenkomst;
 • Bij een consortiumproject gecoördineerd door LION ben jij de projectmanager;
 • Als projectmanager coördineer, monitor en stuur je de projectplanning, mijlpalen en deliverables in lijn met de subsidieovereenkomst en binnen de afgesproken tijdlijnen, en werk je samen met mogelijke projectpartners;
 • Je houdt het managementteam op de hoogte over financieringsmogelijkheden en adviseert over strategische zaken rondom onderzoek subsidies;
 • Je deelt actief kennis met andere subsidieadviseurs binnen de universiteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Jouw profiel
 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding en hebt aantoonbare affiniteit met onderzoeksprojecten;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met subsidieaanvraag en advisering bij extern gefinancierde projecten (o.a. EU, NWO);
 • Je beschikt over analytische vaardigheden, bent goed georganiseerd en in staat om meerdere projecten tegelijkertijd bij te houden;
 • Uitstekende advisering en interpersoonlijke vaardigheden;
 • Je werkt graag zelfstandig in een dynamische omgeving en bent proactief;
 • Je bent flexibel, stressbestendig en weet de call deadline te halen;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid bieden we je een contract voor onbepaalde tijd aan. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaars-uitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Beschrijving organisatie
Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) is één van de oudste natuurkundige instituten van Nederland met meer dan 180 medewerkers en circa 30 senior wetenschappers. LION maakt deel uit van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en bestrijkt een zeer breed spectrum van natuurkundig onderzoek en onderwijs. Theorie en experiment gaan bij het LION hand in hand: van kosmologie tot mechanica van DNA, van granulaire materie tot quantum nanoscience.
De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin mede-werkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en veertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en bijna 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Nieuwsgierig zijn, betekent ook open zijn
Onze nieuwsgierigheid laat zich niet begrenzen; wij staan open voor allerlei perspectieven en streven naar een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij zijn ervan overtuigd dat een breed scala aan ideeën, gecombineerd met waardering en respect voor iedereen, onze gemeenschap voortdurend versterkt en verrijkt.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 32 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 14303

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you