Universitair docent Fiscaal Recht

Universitair docent Fiscaal Recht

Geplaatst Deadline Locatie
23 nov 8 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een ervaren fiscalist en wil je jouw expertise inzetten en (verder) ontwikkelen in een wetenschappelijke setting? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als Universitair Docent Fiscaal recht weet je onze masterstudenten te enthousiasmeren voor het vak én krijg je de ruimte voor wetenschappelijk onderzoek. Voor de masterrichting Directe Belastingen zijn we opzoek naar universitair docent (UD) met gedegen werkervaring in de fiscaliteit. Binnen de masteropleiding Fiscaal recht ben je breed inzetbaar en doceer je de vakken Belastingheffing van de dga, Methoden & Technieken van fiscaal wetenschappelijk onderzoek en Europees Belastingrecht. Ook begeleid je studenten bij het schrijven van hun masterscriptie. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de ‘minor Belastingrecht’ in de bachelor rechtsgeleerdheid en notarieel recht en verzorg je ook enkele fiscale colleges in the Engelstalige bachelor Law in Society.
Je bent onderdeel van een team bevlogen wetenschappers en je werkt op zowel onderwijs- als onderzoeksgebied samen met collega’s van binnen en buiten onze juridische faculteit. Met jouw scherpe visie neem je proactief deel aan diverse onderzoeksprogramma’s, waaronder het Zuidas Instituut voor Financieel Onderzoek (ZIFO). Ook maak je onderdeel uit van interne (onderwijs)commissies en draag je actief bij aan de vernieuwing van de masterrichting Directe Belastingen, waarbij je focus houdt op de verbinding met de twee overige afstudeerrichtingen van de master Fiscaal Recht: Tax & Technology en Indirect Tax.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Je hebt een masterdiploma Fiscaal Recht of Fiscale Economie
  • Je hebt minimaal 6 jaar werkervaring in de fiscale praktijk, dit kan binnen de overheid zijn, aan een universiteit, in het bedrijfsleven, of in de adviespraktijk
  • Je hebt een fiscaal proefschrift afgerond of bent daar mee bezig
  • Je hebt ervaring en affiniteit met het geven van academisch onderwijs en je bent in bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), of je bent bereid deze te behalen
  • Met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden weet je jouw enthousiasme voor het vak over te brengen op studenten
  • Je bent een teamplayer en draagt graag actief bij aan een collegiale, open en inclusieve werkomgeving; je staat open voor samenwerking in diverse verbanden en het delen van kennis en ervaringen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Een uitdagende, fulltime aanstelling (0.8 FTE is ook bespreekbaar) bij een maatschappelijk betrokken organisatie met volop mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Het contract wordt in eerste instantie aangegaan voor 18 maanden, waarna bij goed functioneren een vaste aanstelling volgt.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van inschaling volgens het universitaire UFO profiel (Universitair Docent), op voltijdse basis minimaal € 4.332 (schaal 11) en maximaal € 6.737 (schaal 12) bruto per maand.

Bij gebleken kwaliteiten behoort doorgroei naar de positie van Universitair Hoofddocent tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Zie voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden ook de cao Nederlandse universiteiten.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 31.000 studenten en werken meer dan 5.000 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Relatief veel van de studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zijn eerstegeneratiestudenten, vaak hebben zij een migratieachtergrond. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in al haar aspecten ons kan verrijken. Daar willen wij graag meer werk van maken. We streven er bijvoorbeeld naar om de samenstelling van onze staf meer te laten aansluiten bij onze studentenpopulatie. Heb je een niet-westerse migratieachtergrond? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

Specificaties

  • Universitair docent
  • 30.4—38 uur per week
  • €4332—€6737 per maand
  • Universitair
  • 16574

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you