Docent Communicatie- en Informatiewetenschappen (0,7 fte)

Docent Communicatie- en Informatiewetenschappen (0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 nov 15 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je aantoonbare ervaring en kwaliteiten in het geven van universitair onderwijs? Reageer dan nu!

Functieomschrijving

Het departement Talen, Literatuur & Communicatie (TLC) is op zoek naar een docent op het gebied van communicatie- en informatiewetenschappen met aantoonbare kwaliteiten in het geven van onderwijs op bachelorniveau en mogelijk op masterniveau. De ideale kandidaat heeft aantoonbare ervaring in het geven van (universitair) onderwijs en een sterke affiniteit met academisch onderzoek.

We zoeken een kandidaat die bekend is met sociaal-wetenschappelijke en/of taalbeheersings-benaderingen van communicatie. De docent wordt geacht breed inzetbaar te zijn in de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en eventueel ook in de taal- en communicatietracks van de bachelorprogramma's Nederlandse taal & cultuur en Taal- en cultuurstudies. Affiniteit met taaltechnologie en/of een praktijkgerichte oriëntatie is een pre.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een collega die het volgende meebrengt:
 • Je hebt een voltooide universitaire opleiding op het gebied van communicatie- en informatiewetenschappen.
 • Je hebt onderwijservaring, bij voorkeur op universitair niveau.
 • Je bent goed op de hoogte van de stand van zaken in de communicatiewetenschap of taalbeheersing.
 • Je hebt ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden en statistiek.
 • Je bent breed inzetbaar en flexibel: je kunt snel schakelen als de omstandigheden veranderen.
 • Je beheersing van het Nederlands en het Engels is goed.
 • Je hebt een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of je bent bereid deze op korte termijn te behalen. 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • een positie (0,7 fte) voor de duur van vier jaar;
 • 10% ontwikkeltijd als onderdeel van je dienstverband;
 • een salaris van minimaal €3.226,-  en maximaal €5.929,- (schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 7.000 studenten en 1.100 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat. 

De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion -beleid van de Universiteit Utrecht.

De kernwaarden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid. Deze waarden gelden voor iedereen en we houden ze hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Taal en cultuur
 • max. 28 uur per week
 • €3226—€5929 per maand
 • Universitair
 • 1216865

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you