Relatiemanager Leren met de Stad

Relatiemanager Leren met de Stad

Geplaatst Deadline Locatie
28 nov 19 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Relatiemanager Leren met de Stad

Word jij enthousiast van netwerken, van contacten met veel verschillende partijen om samen interessante (praktijk-)vraagstukken voor het onderwijs op te halen? Dan is de functie van Relatiemanager voor Leren met de S...

Functieomschrijving

Dit ga je doen
Als relatiemanager in Leren met de Stad speel je een belangrijke rol in het contact met nieuwe en bestaande partnerorganisaties en ben je medeverantwoordelijk voor het ophalen van vraagstukken en de organisatie van de praktijkopdrachten.
Samen met de Projectmanager, of met anderen, ga je in gesprek met potentiële partnerorganisaties en daarna pak je zelfstandig het hele proces op om de juiste matches te maken tussen het onderwijs en de vraagstukken. In afstemming met de docenten toets je de geschiktheid van de vraagstukken/ praktijkopdrachten op inhoud en niveau. Je zorgt ook voor een goede matching tussen studenten en partnerorganisaties.
Voor 1 dag in de week zul je ditzelfde werk specifiek voor de Honours Academy van de Universiteit Leiden uitvoeren.

Als relatiemanager ben je verantwoordelijk voor het ophalen van (voldoende) maatschappelijke vraagstukken bij stadspartners om deze - meestal in samenspraak met betrokken docenten - uit te werken tot ‘praktijkopdrachten’ in diverse onderwijsprogramma’s.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:
 • Relatiemanagement: opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk, binnen én buiten de universiteit;
 • Acquisitie: actief contact leggen met potentiële maatschappelijke partners in de stad/ de regio gericht op samenwerking;
 • Toetsing praktijkopdrachten: in afstemming met docenten de geschiktheid van vraagstukken/ praktijkopdrachten toetsen op inhoud en niveau;
 • Voorlichting: adequate informatieoverdracht over de praktijkopdrachten;
 • Matching: verbinden (matchen) van vraagstukken/ praktijkopdrachten aan stages en/ of afstudeerprojecten, of aan onderwijs (vakken, minoren);
 • Praktijkbegeleiding: bijdragen aan de tijdige afronding van praktijkopdrachten door contact te houden met opdrachtgevers, via communicatie met partnerorganisaties en het informeren van docenten/coaches m.b.t. de praktijkopdracht;
 • Administratie: opzetten en onderhouden van databestanden met gegevens van partnerorganisaties en praktijkopdrachten en overzichten van aangemelde en geplaatste studenten;
 • Leren met de Stad algemeen: je neemt deel aan (wekelijkse) team-overleggen, deelt jouw kennis en ervaring met collega’s in het team en helpt elkaar waar nodig;
  Daarnaast speel je een actieve rol in het netwerk van facultaire kennismakelaars van de universiteit en stem je activiteiten met hen af.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Dit breng je mee
In dit team zoeken we iemand die zelfstandig aan de slag kan. Elke functie is anders dus er is in het begin aandacht voor inwerken. Mochten bepaalde werkzaamheden nieuw zijn voor je, dan kijken we samen wat je nodig hebt en stellen hiervoor een ontwikkelplan op. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:
 • Je hebt een universitair denk- en werkniveau;
 • Je bent zeer vaardig in lobbyen, netwerken en communicatie;
 • Je hebt affiniteit met (academisch) onderwijs, studenten en hun persoonlijke ontwikkeling;
 • Je bent sensitief voor de omgeving en organisatie;
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden we je
We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin jij je welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. Er is dan ook alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en op termijn doorgroei. Kortom je vindt bij ons een bruisende, ontwikkelingsgerichte werkomgeving waar jouw talenten volledig de ruimte krijgen.

Je kunt rekenen op een maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich op steenworp afstand van de levendige Leidse binnenstad. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten.
 • Een bruto salaris van minimaal € 3377,- (schaal 9) en maximaal € 5090,- (schaal 10) per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling.
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke Pensioenregeling bij het ABP.
 • De mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen. Standaard heb je 30 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld bij full-time 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen of door 96 verlofuren in te leveren een werkweek van 36 uur te werken.
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo kun je kiezen voor een sabbatical, betaald ouderschapsverlof, binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden vrije dagen en/of salaris inzetten voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de universiteit tot je beschikking.
 • Als werkzaamheden het toelaten is hybride werken mogelijk.

Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Dit vinden wij belangrijk
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Afdeling

Hier ga je werken
LURIS is het 'knowledge transfer office' van de Universiteit Leiden waar we onderzoekers en docenten ondersteunen in hun ambitie om relevante kennis toepassing te laten vinden in de maatschappij. Luris helpt bij het opzetten van projecten met bedrijven, maatschappelijke organisaties, subsidieverstrekkers en overheid, door te zorgen voor gezonde relaties met partners en door bestaande relaties optimaal te benutten met het oog op het verrijken van het onderzoeks- (en onderwijs-)landschap binnen de Universiteit Leiden en het LUMC.

In het programma Leren met de Stad werken gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en sinds kort ook mboRijnland samen om maatschappelijke vraagstukken in de stad te verbinden aan onderwijs en onderzoek binnen de kennisinstellingen. Binnen Leren met de Stad is de 'matching' tussen maatschappelijke vraagstukken en het onderwijs (en onderzoek) een belangrijk onderdeel. Bij deze matching is een groot aantal maatschappelijke stadspartners betrokken, zoals de gemeente Leiden, maar ook welzijnsorganisaties en de bibliotheek. Doel is om studenten vanuit hun onderwijs te laten werken aan actuele maatschappelijke vraagstukken.

Binnen de Universiteit Leiden is de Honours Academy een belangrijke aanbieder van onderwijs rondom maatschappelijke vraagstukken, in de vorm van uitdagende, interdisciplinaire onderwijsprogramma's. De Honours Academy heeft de ambitie te groeien in het aanbod aan praktijkopdrachten en is daarmee een belangrijke partner van Leren met de Stad.

Bij Luris werk je direct samen met de Programmamanager Leren met de Stad en je maakt deel uit van het team met collega's van de hogeschool en de gemeente. Bij de Honours Academy werk je vooral samen met de onderwijsdirecteur en met de verschillende programmacoördinatoren.

Informatie over LURIS is te vinden op: Luris en hier over Leren met de Stad

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • €3377—€5090 per maand
 • Universitair
 • 14323

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, 2312TT, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you