Departementscontroller Faculteit Geesteswetenschappen (0,8 - 1,0 fte)

Departementscontroller Faculteit Geesteswetenschappen (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 15 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind je het leuk als ervaren controller de business controlfunctie verder te ontwikkelen en hou je van adviseren? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Als departementscontroller adviseer en ondersteun je vier departementen binnen de kaders van de UU ten aanzien van het financieel beheer en de planning- en control(cyclus). Je bent betrokken bij de ontwikkeling en kwaliteit van management- en stuurinformatie, risicomanagement en (procesverbetering van) de administratieve organisatie. Deze werkzaamheden voer je uit in nauwe samenwerking met de departementsmanagers, collega’s van de afdeling Finance & Control, Human Resources en Onderzoeksondersteuning.

De afdeling Finance & Control vormt de spil in de financiële ondersteuning van het primaire proces van onderzoek en onderwijs dat plaatsvindt in onze departementen. De afdeling Finance & Control van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht bestaat uit drie assistent-projectcontrollers, twee administrateurs, vier projectcontrollers, twee collega-departementscontrollers en één faculteitscontroller.  Je gaat deel uitmaken van een betrokken team waarin we met plezier samenwerken in de Utrechtse binnenstad. We zien en spreken elkaar regelmatig, digitaal en op locatie.

Tot je werkzaamheden behoren:
  • uitvoeren en verder ontwikkelen van de functie als businesscontroler ten behoeve van de departementen;
  • adviseren en ondersteunen van (departements)managers, ook bij (financiële) aangelegenheden in het verlengde van onderwijs en onderzoek;
  • (mede-)opstellen en bewaken van begrotingen, prognoses en kwartaalrapportages;
  • verzorgen, mede (door)ontwikkelen en verspreiden van managementinformatie, rapportages en ad-hoc analyses;
  • deelname aan relevante facultaire en/of universitaire projecten ten behoeve van procesverbeteringen;
  • actief meewerken aan procesverbetervoorstellen voor de afdeling Finance & Control en de samenwerking met andere afdelingen.
Je rapporteert in deze rol aan het hoofd F&C en bent niet alleen adviseur, maar ook sparringpartner voor het hoofd F&C en collega (departements)controllers.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een ervaren proactieve collega, die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van onze afdeling en de faculteit in haar geheel.

Verder vragen we het volgende:
  • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met minimaal vijf jaar relevante werkervaring als controller of accountant.
  • Je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen en kunt samenwerken met kritische professionals in een grote, complexe organisatie.
  • Je bent communicatief vaardig, hebt oog voor de belangen van de organisatie en het team en beschikt over goed ontwikkelde adviesvaardigheden.
  • Je bent in staat resultaten te boeken, je bent proactief, gaat zorgvuldig te werk en bent in staat mensen ‘mee te nemen’.
  • Je hebt goede kennis van Excel. Ervaring met SAP en Business Objects is een pre.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een positie (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar  met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van minimaal €5.247,- en maximaal €6.737,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 7.000 studenten en 1.100 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion -beleid van de Universiteit Utrecht.

De kernwaarden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid. Deze waarden gelden voor iedereen en we houden ze hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

Specificaties

  • Financiën
  • 32—40 uur per week
  • €5247—€6737 per maand
  • HBO
  • 1216874

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Trans 10, 3512 JK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you