Veterinair Onderzoeker Infectiebiologie

Veterinair Onderzoeker Infectiebiologie

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 20 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven dierenarts met een passie voor de biologie van infectieziekten? Heb jij de wens om bij te dragen aan diergezondheid, ziektepreventie en het verminderen van infectieziekten en antibioticagebruik? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) zijn op zoek naar een Veterinair Onderzoeker Infectiebiologie. Jij komt ons team op het gebied van bestrijding en preventie van bedrijfsgebonden of melding plichtige infectieziekten bij landbouwhuisdieren, versterken in Lelystad.

Als Veterinair Onderzoeker Infectiebiologie hou jij je bezig met het uitvoeren van onderzoek naar infectieziekten bij landbouwhuisdieren. Dit houdt in dat je onderzoeksvragen beantwoordt over de relatie tussen de pathogeen en de gastheer, de diagnostiek en de mogelijkheden om een infectie of de impact van een infectie te verkleinen. De focus ligt op bacteriële infecties, waarbij co-infecties met virussen zeker een rol spelen. Daarnaast hou je je bezig met het:
 • Coördineren van onderzoek in de rol van projectleider;
 • Initiëren van nieuwe onderzoeksprojecten bij private en publieke opdrachtgevers, zowel nationaal als internationaal;
 • Bijdragen aan onderzoeken van collega-onderzoekers;
 • Schrijven van wetenschappelijke publicaties en het delen van kennis over ons werk via diverse kanalen, waaronder congressen, vakbladen en (sociale) media.

In deze rol houd jij je bezig met laboratoriumonderzoek en met dierstudies.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Een afgeronde MSc of PhD in de diergeneeskunde. Daarnaast heb je:
 • Minimaal 1 jaar ervaring als dierenarts landbouwhuisdieren.
 • Een registratie als veterinair microbioloog (dit is een pré)
 • Het vermogen om onderzoeksprojecten samen met marktpartijen te initiëren en coördineren.
 • Een proactieve, ondernemende instelling en stressbestendigheid om projecten tot een succes te maken.

Als Veterinair Onderzoeker Infectiebiologie bij WBVR draag je bij aan de gezondheid van dieren en mensen en werk je in een stimulerende onderzoek omgeving. Wil jij een verschil maken in de wereld van infectiebiologie? Solliciteer dan nu en word onderdeel van ons toegewijde team!

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3.088,- tot maximaal € 5.737,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal10/11). In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Het betreft een functie van 32-36 uur per week, locatie Lelystad.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Over de afdeling bacteriologie:
De afdeling bacteriologie is 1 van de 3 onderzoeksafdelingen van WBVR. Er werken 40 collega’s waarvan de helft onderzoekers. De overige 20 zijn onderzoeksassistenten en R&D analisten. Het doel van de afdeling is het uitvoeren van onderzoek uit naar bacteriële infecties bij landbouwhuisdieren. Daarnaast voeren we de Wettelijke Onderzoekstaken (WOT) uit waar het gaat om melding plichtige bacteriële dierziekten en zoönosen. In de rol van Veterinair Onderzoeker Infectiebiologie rapporteer je aan het hoofd van de afdeling, Annet Velthuis. Je zal ook samenwerken met onderzoekers van de andere afdelingen binnen WBVR.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Samen bouwen we aan een gezondere toekomst.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • P1377482-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you