Teamleider Control (1,0 fte)

Teamleider Control (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 nov 5 dec Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De RUG behoort tot

Functieomschrijving

De RUG behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De organisatie telt ongeveer 5.500 medewerkers. De financieel-economische functie binnen de RUG bestaat uit het Financial Shared Service Centre (FSSC) en de corporate functies, Corporate Control, Internal Audit en Governance Officer. Functioneel behoren daarbij ook Project- en Management Control.

Het FSSC heeft een omvang van ongeveer 85 fte en is ingericht om de financiële en administratieve dienstverlening binnen de RUG te standaardiseren en te professionaliseren. Sinds een aantal jaren werkt het FSSC procesgericht. Binnen het FSSC staan zakelijkheid en klantgerichtheid voorop.

Het cluster Control bestaat uit de teams Corporate, Financial Control en Projectcontrol. Team Corporate is verantwoordelijk voor de verslaggeving van de RUG; denk daarbij aan het jaarrekeningtraject, de interim controle en overige periodieke rapportages. De Financial Controllers zijn gekoppeld aan de diverse faculteiten en zijn verantwoordelijk voor de financiële verantwoording van deze entiteiten. Zij werken daarbij intensief samen met de Managementcontroller van de Faculteit en vanzelfsprekend met diverse onderdelen van het FSSC. Projectcontrol binnen de RUG is opgesplitst in een front- en backoffice waarbij deze laatste onderdeel uitmaakt van het FSSC. In deze rol zorgen zij voor tijdige verwerking van projectboekingen en bereiden zij afrekeningen en certificeringen van projecten voor.

Faculteiten, Diensten en het College van Bestuur hebben hun financieel-administratieve dienstverlening uitbesteed aan het FSSC op basis van een klant-leveranciersrelatie. Het FSSC werkt op basis van een Producten & Diensten Catalogus (PDC) en laat regelmatig klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren. De ambitie van het FSSC is de verdere ontwikkeling naar een excellent FSSC, waarbij operational excellence, tevreden klanten en tevreden medewerkers centraal staan.

Je werkzaamheden als teamleider
Je maakt deel uit van het MT van het FSSC. Samen met drie collega teamleiders en onder leiding van de manager van het FSSC, werk je aan de verdere ontwikkeling van het FSSC als geheel en van jouw teams in het bijzonder. Deze ontwikkeling is alleen mogelijk als er veel aandacht is voor de ontwikkeling van individuele medewerkers.

Als meewerkend voorman/voorvrouw lever je samen met de teams een actieve bijdrage aan het volledig optimaliseren van de processen. Omdat het FSSC werkt met procesgerichte teams, is onderlinge samenwerking met de drie andere teams van essentieel belang.

Kerntaken

- directe aansturing van de diverse teams
- onderdeel uitmaken van het MT-FSSC
- het verder uniformeren en standaardiseren van de dienstverlening
- het optimaliseren en automatiseren/digitaliseren van processen
- het aansturen van diverse projecten
- actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling richting een excellent FSSC door middel van het doorvoeren van verbeteringen in de klantgerichtheid.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Je profiel

- een academisch werk- en denkniveau (minimaal een afgeronde HBO opleiding)
- ervaring met het verbeteren van (financiële control) processen
- een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie/Bedrijfskunde
- 5 tot 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van finance, binnen een grote, complexe, non-profit organisatie in een leidinggevende functie
- inhoudelijke financieel administratieve- control kennis
- uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (mondeling en schriftelijk)
- gevoel voor politieke verhoudingen
- stevige en daadkrachtige persoonlijkheid en tegelijkertijd mensgericht en gemakkelijk benaderbaar
- transparante en open manier van communiceren en je hierbij kwetsbaar durven op te stellen
- goed kunnen samenwerken. Je hebt een gezamenlijk belang als FSSC, maar er zijn er ook verschillende teambelangen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een uitdagende baan met een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 6.737,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11/12, UFO profiel: Afdelingshoofd, van de CAO Nederlandse Universiteiten)
- een 13e maand, 232 verlofuren per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband en ruime scholingsmogelijkheden.
- aanstelling middels een jaarcontract met twee maanden proeftijd. Bij goed functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Specificaties

  • Management; Management
  • Economie; Economie
  • max. 38 uur per week
  • max. €6737 per maand
  • HBO+
  • V23.0686

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you