Coördinator Sport

Coördinator Sport

Geplaatst Deadline Locatie
1 dec 11 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiast, gemotiveerd en flexibel persoon? Werk jij graag met mensen en heb je een passie voor sport? Dan zoeken wij jou!
Voor ons Sports Center de Bongerd, Wageningen University & Research, zijn wij op zoek naar een proactieve:
Coördinator Sport (8 uur) gecombineerd met een functie als instructeur Fitness (10 uur) en/of diverse groepslessen (6-10 uur).
Als Coördinator Sport ben je verantwoordelijk voor het sportprogramma van Sports Center de Bongerd (SCB). Als coördinator sport maak je tevens deel uit van het managementteam van het SCB en draag je bij aan de beleidsontwikkeling van het SCB.
Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor een docententeam en de aangesloten studentensportverenigingen.
Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:
 • Je geeft leiding en sturing aan de medewerkers en de werkzaamheden binnen de aan jou toegewezen clusters van docenten , dit is 8 uur per week;
 • Je hebt een belangrijke rol in het versterken van de verbinding tussen de verschillende disciplines;
 • Je vertaalt het personeelsbeleid van de Wageningen UR binnen de afdeling (werving en selectie, resultaat en ontwikkelingsgesprekken, ontwikkeling personeel, toepassen arbeidsvoorwaarden, verzuimbegeleiding);
 • Je houdt de ontwikkelingen op sportgebied bij en rapporteert aan Hoofd SCB;
 • Je geeft een aantal uren per week fitnessbegeleiding (10 uren) en/of sportles steps en aerobics (6-8 lesuren) aan studenten en medewerkers van de WUR;
 • Je aanstelling is uit te breiden met de volgende sportactiviteiten: Indoor biking (spinning), Core Fit en verschillende inval lessen;
 • Kortom we zijn op zoek naar een duizendpoot.

Jij gaat samenwerken met het hoofd SCB en 3 andere coördinatoren. Daarnaast werk je samen met de sportdocenten die verbonden zijn aan het SCB, de Sportstichting WUR Thymos en de studentsportverenigingen. De komende periode wil het SCB zichzelf nog meer op de kaart zetten door het optimaliseren van de accommodatie, het sportprogramma en het versterken van de algehele communicatie.
Een aantal keren per jaar organiseert het SCB buiten de vaste werkuren een docentenoverleg, bijscholing, We-Day, AID en/of personeels-uitjes.

Hier ga je werken
Het Sports Centre de Bongerd (SCB) van Wageningen University & Research (WUR) is verantwoordelijk voor het sportprogramma voor studenten en medewerkers van WUR. In totaal maken 6500 studenten en 900 medewerkers actief gebruik van het sportcentrum dat bestaat uit 45 gespecialiseerde sportdocenten, 9 management- en beheermedewerkers. Het SCB heeft een initiërende en actieve rol bij de uitvoering van het gezondheidsprogramma Vital@work.
Het sportcentrum bevindt zich aan de rand van de campus en vormt de uitvalsbasis voor de diverse studentensportverenigingen. Door het grote aantal internationale studenten en medewerkers is de voertaal op de campus grotendeels Engels.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij bent in staat om visie te ontwikkelen en deze te vertalen naar de praktijk. Je bent een verbindend leider, resultaatgericht, kunt goed samenwerken (op verschillende niveaus) en organiseren, en je bent organisatiesensitief.
Ook beschik jij over:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare inhoudelijke kennis en werkervaring binnen de sportwereld;
 • Ervaring als sportdocent in Fitness- en/of Steps/Aerobics/Spinning lessen;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Affiniteit en/of ervaring met marketing en communicatie is een pré;
 • Je bent enthousiast en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bent van nature een leider en hebt bij voorkeur ervaring met het leidinggeven aan professionals;
 • Je bent initiatiefrijk en weet je ideeën te vertalen naar nieuw beleid en weet dit ook uit te dragen;
 • Je hebt een goed netwerk, zowel lokaal, regionaal als landelijk.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via het ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3.226,- tot
maximaal € 5.090,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 10). Dit betreft een functie voor langere tijd. In eerste instantie bieden wij een jaar contract. Wij hebben de intentie om bij goed functioneren de arbeidsovereenkomst om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Wageningen University & Research stimuleert interne ontwikkelmogelijkheden zowel op mentaal als fysiek gebied door een jaarlijks opleidingsbudget. Daarnaast ontvang je als medewerker van het SCB gratis sportrechten waarmee je gebruik kunt maken van alle sportfaciliteiten op het SCB.

Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Wij bieden je ook mogelijkheden tot het bezoeken van congressen en symposia en het opbouwen van een nationaal (LCO-netwerk) en internationaal netwerk (ENAS).

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 18e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR
Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen
 • max. 8 uur per week
 • HBO
 • P1380213-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you