Onderzoeksassistent Gewasbescherming

Onderzoeksassistent Gewasbescherming

Geplaatst Deadline Locatie
1 dec 21 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeksassistent gewasbescherming/ gewasgezondheid draag je direct bij aan het oplossen van gewasbeschermingsvraagstukken in de akkerbouw en vollegrondgroenteteelt. De voorbereiding en praktische uitvoering van onderzoekswerkzaamheden zijn daarbij jouw hoofdverantwoordelijkheid. Je bent scherp op het signaleren en kwantificeren van afwijkingen in het gewas en van teeltomstandigheden. Je bent daarbij in staat nauwkeurig en volgens vaste protocollen te werken.

In het teeltseizoen verricht je verschillende waarnemingen en metingen aan ziekten, plagen en onkruiden en zorg je voor het invoeren van de verzamelde gegevens in geautomatiseerde bestanden. Na het teeltseizoen lever je een bijdrage aan de analyse van data en rapportages en ben je betrokken bij het opstellen en updaten van protocollen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als onderzoeksassistent zijn:
 • Waarneming van ziekten, plagen en onkruiden in een reeks van gewassen volgens protocol;
 • invoeren van de verzamelde data in geautomatiseerde systemen;
 • bijdragen aan de eerste analyse van de gegevens en aan de rapportage.

Het team
Jij gaat werken in het onderzoeksteam Gewasgezondheid waarin gezocht wordt naar duurzame oplossingen voor gewasbeschermingsvraagstukken voor de akkerbouw en de vollegrondsgroenteteelt. Waarschuwings- en monitoringstechnieken, cultuurmaatregelen, biologische bestrijding en een weloverwogen inzet van chemie vormen de bouwstenen van de gewasbeschermingssystemen waar we aan werken. Door al deze bouwstenen in nieuwe en bestaande teeltsystemen gecombineerd in te zetten, bieden we de sector oplossingen voor schimmelziekten, aaltjes, insectenplagen, slakken, en onkruiden.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij werkt zelfstandig, accuraat en kwaliteitsbewust, zodat je in een marktgerichte en bedrijfsmatige omgeving goed tot je recht komt. Daarbij heb je uitstekende sociale vaardigheden en een flexibele, teamgerichte instelling.

Ook beschik je over:
 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding in een groene richting, bijvoorbeeld Tuinbouw, Landbouw of met werkervaring op dit gebied;
 • praktische kennis van de akker- en/of tuinbouw en proeftechniek;
 • een spuitlicentie of bent bereid deze te behalen;
 • beschikbaarheid in drukke periodes, en bereid een stapje meer te zetten in het teeltseizoen.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.695,- tot maximaal € 3.551,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7). In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 18e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Standplaats is Lelystad.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Hier ga je werken
De Business Unit Open Teelten (OT) van Wageningen Research werkt aan de ontwikkeling van nieuwe strategieën op het gebied van onder andere teelttechniek en gewasbescherming, voor akkerbouwers, tuinders, toeleverende en afnemende bedrijven in de agro-industrie, overheden en maatschappelijke organisaties. Bij de business - unit Open Teelten werken ca. 150 mensen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de centrale locatie in Lelystad, op regionale onderzoekslocaties (Vredepeel, Valthermond en Westmaas) en op praktijkbedrijven.   

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • MBO+
 • P1380210-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you