Onderzoeksassistent gezocht voor Eerder Erbij: een vroege ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Onderzoeksassistent gezocht voor Eerder Erbij: een vroege ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Geplaatst Deadline Locatie
1 dec 12 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Achtergrondinformatie
Geschat wordt dat zeker de helft van alle mensen met dementie die nog thuis wonen geen hulp of ondersteuning ontvangen en daarvoor afhankelijk zijn van hun naasten. Als we mensen in een eerder stadium van de ziekte kunnen bereiken, kunnen we ook meer voor de persoon met dementie en hun naasten betekenen.
Het belangrijkste doel van dit project is om te onderzoeken of we mensen in een eerder stadium kunnen bereiken om vervolgens een psychosociale interventie aan te bieden. Eerder Erbij is een laagdrempelige ondersteuning waarbij er groepsbijeenkomsten aangeboden zullen worden aan zowel de mantelzorger als de persoon met dementie onder leiding van een zorgverlener. De inhoud van de interventie zal o.a. gaan over de symptomen en het verloop van de dementie, het accepteren van de diagnose en de situatie, hoe (samen) om te gaan met de veranderingen in gedrag en communicatie, maar ook praktische hulp wat betreft belangrijke beslissingen voor later. Middels groepssessies met voorlichting en vaardigheden willen we proberen hun welzijn te verbeteren, de druk op de mantelzorger te verlichten, en ervoor te zorgen dat de persoon met dementie langer thuis kan blijven wonen.

Onderzoeksopzet
De interventie wordt aangeboden op zorgcentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in verschillende delen van het land. Om het effect van de interventie te onderzoeken, worden twee groepen van deelnemers met elkaar vergeleken: deelnemers die de interventie hebben gevolgd en deelnemers die alleen reguliere zorg hebben ontvangen. Beide groepen worden op vier momenten gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen. De vragenlijsten en interviews worden afgenomen bij de deelnemers thuis door het onderzoeksteam van de VU. Het is de bedoeling dat Eerder Erbij vanaf januari aangeboden kan worden op lokale (zorg)centra, dus contact onderhouden met geïnteresseerde zorgverleners is erg belangrijk.

Als onderzoeksassistent ben je intensief betrokken bij de organisatie en logistiek van dit onderzoek en zal je actief bijdragen aan dataverzameling en data-analyse.

Jouw taken
 • Het werven en contact onderhouden met zorgverleners en deelnemers
 • Het inwerken van studenten wat betreft dataverzameling, als mede zelf data verzamelen door metingen te verrichten
 • Uitwerken en analyseren van zowel kwalitatieve als kwantitatieve data

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je bent bezig met of hebt een Master afgerond, voorkeur voor (Klinische Neuro)psychologie
 • Je hebt affiniteit met volwassenen en ouderen
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding en zeer goede sociale en organisatorische capaciteiten
 • Je houdt ervan om enerzijds academisch werk te verrichten, maar anderzijds erop uit te trekken en contact met de praktijk te onderhouden
 • Ook zal je flexibel moeten zijn, omdat de testdagen afhankelijk zijn van de agenda's van de deelnemers

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.618 (schaal 6) en maximaal €3.298 (schaal 6) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderwijs-Onderzoeksmedewerker 5 en staat open voor 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 6 maanden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 22.8 uur per week
 • €2618—€3298 per maand
 • Universitair
 • 16608

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you